Liliomkert piac a Római-parton

Forrás: WeLoveBudapest

 2017. április 13. 13:02

A Káptalantóti Liliomkert piac hangulata felköltözött Budapestre: megnyílt a Liliomkert piac a Római-parton.

Harmathy Ildikó, a káptalantóti piac kezdeményezője a Római-parti Liliomkert piac megnyitásával nem a káptalantóti árusok portékáit akarta felhozni Budapestre, hanem ezt a szellemiséget szeretné a fővárosban is elérhetővé tenni – írta a welovebudapest.

Fotó: WeLoveBudapest

A Liliomkert az elsők között honosította meg a szellemiséget, hogy a piac nem csupán egy hely, ahol vegyszermentes zöldségekhez lehet hozzájutni, hanem kulturális-közösségi élményt biztosító, feltöltődést kínáló szabadidős program, találkozóhely, ahol eszmecserére, életmódtanácsokra, barátokra is szert is lehet tenni.

A tavaly átadott, vendéglátóhelyekkel körbeépített Nánási udvaron jegenyefáktól körülölelve, a Duna-parttól háromperces sétára települtek ki a termelők, akik döntő többsége a főváros vonzáskörzetéből érkezett.

Találhatók a piacon cukormentes szörpök, lekvárok, jó minőségű húsok, sonkák, szabadtartású csirkék tojásai, mézek. Kóstolhatunk ízletes sajtokat, tepertő- és chilikrémet, vadhúspástétomot, és nagyokat szippantottunk a kézműves natúr szappanok és kozmetikumok illatából – sorolja a portál.

Fotó: WeLoveBudapest

De az ehető-iható finomságokon túl ékszerész, keramikus, bőrdíszműves is kitelepült, a placc közepén pedig egy nagybőgős és hegedűs szolgáltatta a népzenét. A kóstolók mellett a Nánási udvar hétköznap is nyitva tartó egységeiben is lehet harapnivalóhoz jutni.

A gyerekeket állatsimogató várja, illetve játszótér.

A piac szombatonként 8 és 14 óra között várja az érdeklődőket.

http://welovebudapest.com