Linji csodálatos hátsókertje

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 07. 08:00

A kínai Linji város "hátsó kertjeként" ismertté vált Chashan Hill domb a szabadidős és agrárturizmus kedvelt üdülőhelye lett.

Linjitől 22,5 kilométerre északra, Liguan Townban fekszik egy domb, amit Chashan Hill vagy esetleg Chaye Hill néven is ismerhetünk. Nyugaton Mengyin megye, keleten a Ji folyó, északon hegyek és dombok sora, délen pedig egy hatalmas síkság határolja. Maga a domb vörös mészkő és 227 méter magas.

Fotó: Xinhua

A festői Chashan Hill ősidők óta számos legendával övezett hely, emellett történelmi helyszín is. A Vencsang pavilon és a Baijun templom például a buddhisták népszerű célpontja. A templom szerzetesei is mindig előszeretettel itták a templom melletti smaragdzöld teafa leveleit.
Napjainkra a Baijun templomot teljesen helyreállították, és könnyen elérhető egy kanyargós hegyi úton keresztül a dombtető. Az önkormányzat nem kevesebb mint 57 millió jüanért fektetett be a fejlesztésekbe, így a domb Linji városának új mérföldkövévé vált. A festői területnek egyébként 95 százalékos az erdőborítottsága, ezért talán nem is meglepő, hogy metszően friss a környék levegője. A teljes turisztikai infrastruktúra kiépülésével a hely a szabadidős és agrárturizmus kedvelt üdülőhelye lett; Linji város "hátsó kertjeként" vált ismertté.

Fotó: Xinhua

A festői területen különböző évszakokban különböző turisztikai projekteket indítottak. Ilyenek a szépen csengő "barackvirágos tavasz”, a „zöld nyár”, a „gyümölcsös ősz” és a „rózsás tél” projektek. A gyönyörű természeti táj a gyümölcsszedéssel és egyéb rekreációs projektekkel összekötve ma már nagyon sikeres, és nagyszámú turistát vonz. A domb olyan részterületei pedig mint a kínai fafajták gyűjtőparkja, a gyümölcstea csúcstechnológiai bemutatópark, az állattenyésztő park, a szarvaspark vagy éppen a madármegfigyelő park Chashan Hill turizmusának csúcspontjaivá fejlődtek.

Fotó: Xinhua

(X)