Lisszabon, Madeira és a többiek

 2014. június 26. 16:17

Csináld magad vacsora, tetőmedencés belvárosi szállodák, tengerparti üdülőhelyek és nívós rendezvényhelyszínek – többek közt ezeket kínálták a június 25-i portugál workshop szolgáltatói.

19 portugál cég várta szerda este a magyar tour operatorokat a TAP és a Turismo de Portugal közös workshopján, hogy az ezerarcú ország ismert és felfedezésre váró látványosságait mutassák be.

Portugál részről szállodák, szállodaláncok és beutaztató irodák egyaránt képviseltették magukat a több közép-európai várost érintő road-shown. A legtöbben – a hazai trendeknek megfelelően – Lisszabont és Madeirát képviselték, de az ország más városaiba és az Azori-szigetekre is kreatív ötleteket hoztak magukkal a résztvevők. Így tett például a Cooking and Nature Emotional Hotel, amely Lisszabontól északra, egy órányi autóútra kínál falusi turizmust luxuskörnyezetben. A 12 szobás ház az aktív turisztikai lehetőségek mellett a gasztronómiát is újszerű formában kezeli: esténként a vendégek a séf irányításával, főzőkurzusok keretében készíthetik el vacsorájukat. A Sana Hotels Portugália-szerte 11 szállodát üzemeltet, három-, négy- és ötcsillagos színvonalon, látványos és modern megoldásokkal, az üzleti és a szabadidős vendégkör vendégeit egyaránt kielégítve, Lisszabonon kívül  Algarve-ban, Caldas da Rainaban, Estorilban és Sesimbrában.



De képviseltette magát a nemrég megújult lisszaboni Lutecia Hotel, a város központjában található, ötcsillagos Dom Pedro Palace, a külvárosi, partmenti ötcsillagos Oitavos, az estorili és a sesimbrai óceánparton négycsillagos kényelmet nyújtó Hotel Estoril Eden és Hotel do Mar, a funchali ötcsillagos Melia Madeira Mare és a három szállodát tömötrítő Windsor Group, valamint a két szállodalánc fúziójából született, Portóban, Coimbrában és Lisszabonban üzemelő Thema Hotels &Resorts. Az utazási irodák – az Abreu, az Euromar, az Argon, a Luisa Todi, a Melo, a Travel One és az Oasis – közül sokan már jól ismerik a magyar piacot.

Szerkesztőségünk kérdésére Szolnok Péter, a TAP Portugal hazai képviselője elmondta: egyre több egyéni vendég utazik Portugáliába, a legnépszerűbb desztinációk továbbra is Lisszabon és Madeira, de jó lenne, ha honfitársaink az ország egyéb részeit – például Évorát, Fátimát, Sesimbrát, Óbidost - is felkeresnék. Ehhez azonban hiányoznak a korábban nagy sikert arató körutazások és csillagtúrák, de bízik benne, hogy hamarosan ezek is visszatérnek a kínálatba.