London Community Gospel Choir

Forrás: turizmus.com

 2016. december 06. 20:18

Nagy-Britannia elsőszámú gospelkórusa december 28-án ismét Budapesten koncertezik.

A London Community Gospel Choir 1982-ben alakult és a mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospel kórusa.  Sokoldalú, stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, soknemzetiségű csapatról beszélhetünk, akik minden alkalommal katartikus koncertélményt nyújtanak.

„Anglia legjobb hangjai” tizenkét lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. A hagyományos koncerthelyszínek mellett, bárhol – templomban, börtönben, színházban, klubban, konferencián, privát partin vagy akár temetésen – képesek azt az energiával teli légkört megteremteni, amely nem csak magával ragad, hanem magával is repít.

 

A leghíresebb fellépéseik közé sorolhatjuk a Live8-on való részvételüket a Hyde Parkban, az FA CUP döntőn a Wembley Stadionban, de koncerteztek a Royal Albert Hallban és rendszeresen szerepelnek a Glastonbury Fesztiválon. Sztárok tucatjával léptek már fel, többek között Paul McCartney-val, Brian May-jel, Madonnával, Georg Michaellel, Stinggel, Kylie-val, Tina Turnerrel és Luther Vandross-szal.

A színpadon a tradicionális gospel előadásmódot ötvözik a funky-s, swinges, R’n’B-s hangzással, melyet pezsdítő koreográfiájuk tesz teljessé. Az LCGC egyszerre energikus, inspiráló, lebilincselő és lelket megérintő.

Több alkalommal jártak már Budapesten, mindannyiszor felejthetetlen élményt nyújtottak a nagyérdeműnek. Telt házas koncertet adtak a Müpában, a Millenárison és 2010-ben az Arénát is megtöltötték. December 28-án a Budapest Kongresszusi Központba várják rajongóikat.