Los Angeles: Harry Potter is besegít

Forrás: turizmus.com

 2015. június 03. 09:51

Az angyalok városa legutóbb 2012-ben volt a Pow Wow házigazdája, de már készülnek a következőre, amelyre 2024-ben kerül majd sor.

Idén ősszel viszont Los Angeles ad otthont az amerikai és kínai vezető utazási szakemberek csúcstalálkozójának (U.S.-China Tourism Leadership Summit 2015 )  - jelentette be az IPW 2015-ön tartott sajtótájékoztatóján, Orlandóban a Los Angeles Turizmus és Konferencia Hivatal (LATCB) elnök-vezérigazgatója, Ernest Wooden Jr. Az USA turisztikai marketing szervezete a Brand USA, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatallal (CNTA), a Visit California-val és az LATCB–vel partnerségben 2015 szeptemberében Los Angelesben tartja az Amerikai – Kínai Turisztikai Csúcstalálkozót, ahol 250 vezető amerikai és kínai turisztikai vezető találkozása nyit új fejezetet a két ország közötti turizmusban.

A folyamatosan megújuló városban minden területen jelentős fejlesztések kezdődnek, ami a szállodaipart is érinti. A két legnagyobb projekt az InterContinental és a Marriott csoporthoz kötődik. Előbbinél Wilshire Grand Center néven 900 szobás szállodát nyit 2017-re, ahol irodák, éttermek és üzletek is helyet kapnak. A J.W. Marriott L.A. pedig 755 szobával bővít, amivel a második legnagyobb szállodai vállalkozás lesz Kaliforniában. A Los Angeles International Airport (LAX) 2019-ig több milliárd dolláros fejlesztési programot valósít meg. A több mint 20 projekt keretében az utasok tapasztalatai alapján olyan fejlesztéseket eszközölnek, amelyek gyorsabbá és kényelmesebbé teszik a repülőteret. A vezető amerikai légitársaságok ezzel párhuzamosan 1,5 milliárd dolláros beruházás keretében újítják fel a repülőtéri terminálokat.

A tömegközlekedés fejlesztésének fókuszában Los Angeles autóközlekedés-mentessé tétele a cél. Ennek szellemében a városi Metro Purple Line vonalát - nagyobb kapacitást és szupergyors közlekedést ígérve - olyan városrészekbe is elviszik, mint Beverly Hills, a Century City és Westwood.

Új bevásárló központok is épülnek, amelyek közül meghatározó projekt az idén októberben megnyíló,  180 millió dollár befektetéssel létesülő, nyitott vásárló és étterem komplexum, a The Bloc. A kultúra területén pedig a Mozgókép Akadémia (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) 2017-re a világ vezető mozi múzeumává teszi Los Angeles-t, ahol decemberben a The Petersen Automotive Museum megújulva várja vendégeit.

De hogy ma is van mit nézni a városban, azt jól mutatja, hogy az új attrakciókkal bővülő Los Angeles 2014-ben 44,2 millió turistát fogadott, ami kétmilliós növekedést jelent 2013-hoz képest. A megújulásból a Universal Studios Hollywood is kiveszi részét, ahol új, izgalmas hullámvasutak és témaparkok várják a látogatókat. A most megnyíló Springfield mellett, a már sikeres The Simpsons Ride után a legújabb attrakció a “Fast & Furious – Supercharged”, ahol egy akciófilmben száguldó autóban érezhetjük magunkat. A legnagyobb attrakció azonban 2016-ban jön: Orlando és Tokió után ekkor nyílik meg a Los Angeles-i Universal Studios Hollywood-ban a Harry Potter Park a “The Wizarding World of Harry Potter”. A J.K. Rowling népszerű regényét élethűen visszaadó témaparkban a Roxfort Kastély is megelevenedik és a legendás vajsör is kapható lesz. De a legnagyobb sláger a mesebeli Quidditch ihlette hiper-realisztikus 3D-HD szemüveggel élvezhető “Harry Potter and the Forbidden Journey” lesz – mondta a cég sajtótájékoztatóján Larry Kurzweil, a Universal Studios Hollywood elnöke.

ÉMZ

 

Érsek M. Zoltán felvételén a Universal Studios sajtótájékoztatójának előadói