Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön

Forrás: turizmus.com/MTI

 2022. július 30. 11:07

Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarország és az Észak-Alföld régiók területén 700 millió forint uniós támogatásból – írta közleményében a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből elnyert támogatásból több mint 1800 kilométernyi, lóháton bejárható útvonalhálózat jött létre, amely mentén 31 helyszínen lovasturisztikai megállópont létesült, ezek alkalmasak a túrázók és lovaik fogadására, kiszolgálására.

A szolgáltatók szakmai felkészítése mellett egységes tematikájú, azonos színvonalú szolgáltatáskínálatot dolgoztak ki; a szolgáltatást igénybe vevőket turisztikai portál és útvonalkezelő alkalmazás is segíti a lovastúrázás során.

Az országos lovasturisztikai-gerinchálózathoz való csatlakozás lehetősége minden turisztikai szolgáltató számára nyitva áll – hívják fel rá a figyelmet.

Észak-Magyarország és az Észak-Alföld kiválóan lovagolható területei a lovastúrázók kedvelt úti céljai közé tartoznak

Fotó: facebook.com/mltksz

Az egyesület a Facebook-oldalán is közzétette a hírt, ahol hamarosan több részletet is ígérnek, valamint az olvasók figyelmébe ajánlják az eurohorse.hu weboldalt, ahol megtekinthetők az Egyesület által megvalósított egyedi aktív turisztikai attrakció részletei.

Az oldalon megtalálhatók többek közt a túrák leírásai a megállópontokkal és a térképekkel. Azt is olvashatjuk, hogy „Észak- Magyarország és az Észak- Alföld turisztikai múltja évtizedekkel visszamenőleg kezdődött, hisz páratlan természeti adottságai és kiválóan lovagolható területei mindig is a külföldi lovastúrázók kedvelt úti céljai közé tartoztak. Ezt bizonyítja, hogy az MLTKE elnöke, Lóska János a térségben vezetett két lovastúrája – Attila nyomában és a Hortobágy túra –, 2002-ben és 2005-ben külföldi szakújságírók véleménye alapján bekerült a világ 10 legjobb lovastúrája közé.”