Ötszázezer lufiból nyílt grandiózus kiállítás Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2024. június 04. 14:10

Megnyitotta kapuit Budapest legújabb attrakciója, a LUFILAND kiállítás.

A BOK Csarnokban látható kiállításon 4000 négyzetméteren több mint 500.000 környezetbarát lufiból épült fel többek között a Lánchíd, az Eiffel-torony, a Szfinx, a New York-i Szabadság-szobor és a pisai ferde torony mása. A kiállítást Guido Verhoef világhírű lufiszobrász álmodta meg, az elmúlt két hétben irányításával naponta közel 100 önkéntes dolgozott 18 országból azon, hogy felépüljön a grandiózus produkció.

A LUFILAND látogatóinak igazi kalandban lehet részük. A kapun belépve először az űrben találják magukat, majd egy labirintuson keresztül öt kontinens csodáit fedezhetik fel. A legtöbb lufit – 190 ezer darabot – a labirintushoz használták fel, de több ezer léggömbből épült meg az egyiptomi piramis, valamint a maja templom is. Minden lufi környezetbarát anyagból készült.

A Szfinx mását is felépítették lufikból

Fotó: LUFILAND

Guido Verhoef holland lufidesigner 15 éves korában kezdett el a különleges alapanyagból szobrokat építeni, mára pedig tökélyre fejlesztette a technikát, és világszerte ismerik a nevét. Munkáját további 20 mester segítette Budapesten, az itt elkészült szobrokat ilyen formában még soha sehol nem láthatta a közönség.

„Igazi mesebeli világot építettünk fel, szeretnénk, ha életre szóló élménnyel gazdagodnának a látogatók. A gyerekekre külön is gondoltunk, hiszen a kiállítás része az ezer négyzetméteres fun zone, ahol nyugodtan szabadjára engedhetik kreatív energiáikat” – mondta el a művész.

A LUFILAND felépítése igazi logisztikai próbatétel volt, hiszen a világ 18 országából érkeztek önkéntesek – több tucatnyian Magyarországról –, hogy részesei legyenek az élménynek és segítsenek a lufiszobrok megalkotásában. A több mint félmillió léggömböt egyenként fújták fel, hajtogatták, majd helyezték el a grandiózus alkotásokon. A kiállítás alatt képzett szakemberek gondoskodnak arról, hogy a lufikreációk mindig a legjobb formájukat hozzák.

A LUFILAND augusztus közepéig lesz látható a BOK Csarnokban.