Karácsonyi nappalivá öltöztették a helyiek a lullai buszvárót

Forrás: turizmus.com

 2023. december 07. 14:23

A somogy vármegyei Lullán évekkel ezelőtt kedves hagyomány kezdődött: karácsony előtt a helyiek feldíszítik a buszmegállót, így az a karácsonyi ünnepek előtt egy meghitt nappalivá válik.

Az egyik helyi lakos, Nagyné Kovács Jolán ötlete nyomán négy évvel ezelőtt könyveket helyeztek el az alig 230 főt számáló falu buszmegállójában. Az olvasmányokat nem muszáj visszarakni a helyére, más-más kiadványokkal újra feltöltik a polcot.

A karácsonyi ünnepek előtt tovább fejlődik és meghitt nappalivá válik a buszváró. A hintaló mellett kényelmes fotel, melegséget árasztó teafőző és – egy másik helyi lakos jóvoltából - ünnepi fények várják a helyieket és az ide látogatókat – írja a sonline.

A karácsonyi ünnepek előtt meghitt nappalivá válik a buszváró.

Fotó: Lulla / Facebook

Egy bőröndbe gyermekruhák kerültek, ezeket bárki elviheti, akinek szüksége van rá és különböző plüss figurákat is elhelyeztek. A helyiek ünnepi váróval szeretnék felhívni az emberek figyelmét a szeretetre, az összefogásra és a meghitt karácsonyra. A faluba évek óta nagyon sokan látogattak el és igyekeznek minél többen megörökíteni a lullai ünnepi várószobát. A házak előtt fenyő- és tujaágakból készült manócskák sorakoznak.