Luther sikere 2017-ben

Forrás: turizmus.com

 2017. december 20. 14:50

A tematikus Luther év soha nem látott sikert hozott Németország turizmusának, Magyarországról is. Jövőre a gasztronómia évét hirdetik meg.

Tavaly rekordot döntöttek a magyar, szabadidős turisták Németországban: honfitársaink 710 ezer vendégéjszakát töltöttek ott. Ebben az évben, az előzetes adatok alapján, további 9%-kal sikerül majd túlszárnyalni a tavalyi rekordot - mondta Czeiszing Miklós a DZT magyarországi képviseletvezetője, december 20-án.
A Deutsche Zentrale für Tourismus hagyományos, karácsonyi ebédjén, a Kempinski Corvinus Hotel különtermében hangzott el ez a néhány szám, a meghívott utazási irodai szakemberek örömére.
Czeiszing Miklós hozzátette: külön örül annak, hogy a DZT részéről nem volt hiábavaló Magyarországot a fókusz-piacok között kezelni a Luther évben.

A meghívottakat köszöntötte még Radosné Lengyel Anna, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének felügyelője, aki, az első nő, ebben a pozícióban.

Általában is, de, Németország viszonylatában különösen sikeresnek nevezte az idei évet Erdei Bálint, a MUISZ elnöke, aki ugyancsak köszöntötte az ebéd résztvevőit.

A felvételen balról jobbra Erdei Bálint, Czeiszing Miklós és Radosné lengyel Anna

Fotó: turizmus.com

A DZT képviseletvezetője végezetül megköszönte az egész éves fáradozást munkatársainak, kiemelve Salánki Szilvia tevékenységét.

Németország, 2018-ban a gasztronómiát állítja majd a középpontba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy eloszlassák a német konyháról kialakult sommás, s nem túl kedvező képet!