Luxusszálloda lett Versace amerikai villájából

Forrás: turizmus.com

 2018. január 09. 11:10

A szállodai vendégek egy részét mindig vonzották a sztárok és a velük történt tragédiák. Nekik való az a Miami-ben található villa, amelynek tulajdonosa Gianni Versace volt, akit 20 éve lőttek le.

Az olasz sztárdesigner 1992-ben vásárolta meg a gyarmati stílusban épített palotát.  Az 1930-as években egy olajmágnás által építtetett villát Versace 100 millió dollárnyi befektetéssel még elegánsabbá varázsolta, látványos csigalépcsőkkel, mozaikpadlókkal, művészileg festett falakkal és mennyezettel díszítette.

Az amerikai város egyik legdrágább butikhotelje ma a Villa Casa Casuarina. A villa másik tulajdonosa átalakította a belső teret és tíz lakosztályt alakított ki benne három emeleten, amelyek egy része az Atlanti-óceánra néz. Mindegyik lakosztály márványpadlós, a fürdőszobák csapjai aranyból vannak, bármilyen ruhamennyisége elnyelnek a szekrények, jókorák a teraszok.

Luxus "névtelen milliomosoknak"

Fotó: turizmus.com

Az Ocean Drive környékén található palota, bár egy kert mélyén fekszik, pár percnyire van a tengerparti bároktól és kluboktól. A szálloda étterme a ház egykori tulajdonosának nevét viseli.  A Gianni-ban természetesen olasz ételeket szolgálnak fel. A 17 méter hosszú medencét több mint egymillió arany mozaik csempe öltözteti szikrázó fénybe. A medence alját a híres Medusa logó óriás változata díszíti.

Hogy ki szeretne világhírű divattervező módjára élni? Nos, nem elsősorban a mai filmsztárok, hiszen az ő hírnevükre így árnyék vetülne, több szó esne a villa tulajdonosáról, mint róluk. Inkább a névtelen milliomosok, akik majd otthon eldicsekednek a belső enteriőrrel, netán ma is Versace a legkedveltebb divatmárkájuk. Tovább „színesíti” a sztorit, hogy a hajdani bérgyilkos a rendőri hajsza közben öngyilkos lett.

Kapcsolódó cikkek