Luxusszálloda nyílik a Versailles-i kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2019. október 24. 10:52

A világ egyik leghíresebb és a maga korában egyik legmerészebb épületegyüttese Franciaország királyainak rezidenciája volt az 1682–1789 közötti időszakban.

A kastély ma már a világörökség része, jóformán eredeti állapotában maradt ránk, mivel átépítés nem történt, legfeljebb restaurálási munkák zajlottak. Most a páratlan pompájú kastély gazdái úgy döntöttek, szállodát nyitnak ebben a pazar környezetben – adja hírül az alltomresor.se.

A Versailles-i kastély és parkja

Fotó: Pixabay

Akik ezekben a termekben megfordultak, annak idején természetesnek vették a luxust, és bizonyára így lesz ez azok körében is, akik megszállnak majd a szálloda 14 szobájának valamelyikében. A jövőre nyíló hotel stílusosan berendezett szobáink lakói a Napkirály korában érezhetik magukat. Az étterem magától értetődően ínyenceket fogad elsősorban.

A kastély területén jelenleg a francia Airelles szállodalánc alakít át két, a 17., illetve a 18. századból származó épületet luxusszállodává. A leendő szálloda ablakaiból csodás kilátás nyílik a virágos- és gyümölcsös kertre, valamint a Pièce d'Eau des Suisses-tóra, amely egy kőhajításnyira van a kastélytól.

A Hotel du Grand Contrôle vendégeinek speciális vezetett túrákban lehet részük. Decembertől várják a szobafoglalásokat.

Valaha egy kis falu volt Versailles, Párizstól két mérföldre, a kastély elődje pedig a Napkirály apjának vadászháza. Később lett csak pompázatos palotaegyüttes, körülvéve egy gyönyörű parkkal.

A csodás kastélyt építtető XVI. Lajos nem egyezett bele semmiféle pénzügyi korlátba, amely a kastélyépületre és az udvarházra vonatkozott – mindkettő a hatalmának, nagyságának és gazdagságának fontos szimbóluma volt. A mesebeli élet aztán hirtelen véget ért 1789 októberében, amikor a szegény és éhező párizsiak megrohamozták a palotát, és XVI. Lajost, Marie Antoinette-et és gyermekeiket fogságba vetették és Párizsba vitték.

Manapság a kastély évente több millió látogatót vonz. A 2300 szoba közül számos híres festményekkel, kézműves bútorokkal és szobrokkal díszített. A leghíresebb az aranyozott tükörszoba, ahol állítólag 357 tükörben ellenőrizhették az udvarhölgyek, rendben van-e a toalettjük.

A kastélypark szakszerűen ápolt, korhű kertjeivel szintén nagy turisztikai vonzerő.