Madagaszkár illatos szigete októbertől újra várja a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 27. 18:11

Madagaszkár részlegesen megnyitja határait, október 1-jén ismét várja a külföldi turistákat Nosy Be-n, „az illatos szigeten”. Ettől a naptól a Fascène nemzetközi repülőtér is újra fogadja a nemzetközi járatokat.

A Madagaszkári Turisztikai Hivatal hivatalos közleménye szerint szigorú egészségügyi előírásokat vezetnek be annak érdekében, hogy az utasok biztonságosan nyaralhassanak Madagaszkáron. A hatóságok a turisták bizalmának megerősítése érdekében különleges egészségügyi protokollt dolgoztak ki a turisztikai szektor számára, amely által megkülönböztethetőek lesznek azon szolgáltatók, akik követik annak előírásait – tájékoztatta szerkesztőségünket az újranyitásról a Jacaranda de Madagascar.

A tour operator antananarivói központi irodája és Nosy Be-i kihelyezett csapata is nagy erőkkel intézi az előkészületeket a gördülékeny és zökkenőmentes újrainduláshoz. "Készen állunk arra, hogy a szükséges egészségügyi előírásokat figyelembe véve és komolyan betartva dolgozzunk, mivel utasaink biztonsága és elégedettsége elsődleges számukra" – írták.

Nosy Be egyik érintetlen és kristálytiszta vizű szigetecskéje

Fotó: Jacaranda de Madagascar

Nosy Be, „a virágok és illatok szigete” a világ 10 legszebb szigete között, valamint Afrika legszebb szigeteként többször is szerepelt a Tripadvisor olvasói által összeállított toplistákon. A szigetcsoport Madagaszkár észak-nyugati partjainál található, a turisták által leglátogatottabb terület az országban. A trópusi sziget szépsége, tengerpartjainak varázsa, tengeri és szárazföldi növény- és állatvilágának egyedülállósága és sokszínűsége, valamint kedves lakosai mind szerepet játszanak hírnevének kialakulásában és megalapozottságában.

A főszigeten kívül több mint 10 szinte érintetlen és kristálytiszta vizű szigetecske, hosszúszárnyú bálnák, lemúrok, csodás búvár- és mélytengeri horgászhelyek várják itt az utazókat, akik szinte a „földi paradicsomban” érezhetik magukat ezen a különleges szépségű szigetcsoporton.