Madagaszkár november 6-tól megnyitja a határait

Forrás: turizmus.com

 2021. október 15. 07:52

Az ország minisztertanácsa jóváhagyta Madagaszkár határainak részleges megnyitását, első lépésként Európából Antananarivoba, illetve Nosy Be-re lehet beutazni. A tengerentúli járatok Európából november 6-án indulnak újra.

Európából november 6-tól az Air France és az Air Madagascar járataival érkezhetnek Madagaszkárra az utasok. Nosy Be szigetcsoport repülőtere szintén november 6-tól fogad nemzetközi utasokat, de Nosy Be-re csak charterjáratok közlekednek egyelőre.

A szomszédos indiai-óceáni szigetek és Madagaszkár közötti járatok október 23-án indulnak újra: Mauritiusra az Air Mauritius, Reunionra az Air Austral közlekedik.

Madagaszkár fővárosa, Antananarivo

Fotó: 123rf.com

"A hivatalos közlemény nem említi a többi légitársaságot, például Ethiopian Airlinest, Turkish Airlinest vagy Kenya Airwayst. A közlemény szerint ugyanakkor a határok újranyitását fokozatosan kell elvégezni. Bízunk benne, hogy hamarosan az Ethiopian- és Turkish-járatok is újraindulhatnak Madagaszkárra" – tájékoztatta lapunkat Somogyi Orsolya, a madagaszkári Jacaranda szállodalánc regionális képviselője. .

Érkezéskor PCR-tesztet kell végezni, mely után 24-48 órás karantén szükséges a vizsgálati eredmények megérkeztéig. A teszt fizetős, ára körülbelül 25 euró, ezt a repülőjegy ára már tartalmazza. Negatív teszt esetén az utazó szabadon mozoghat az országban, pozitív teszt esetén 14 nap karantén kötelező.