Sherlock Holmes megformálója a Madame Tussauds Budapest új lakója

Forrás: turizmus.com

 2024. március 19. 16:17

Benedict Cumberbatch viaszmása lett a Madame Tussauds Budapest „új lakója”. Sherlock Holmes megformálójának viaszmása Bécsből érkezett a Dorottya utcába és néhány hónapig biztosan marad.

Az angol színészt a legtöbben Sherlock Holmesként, illetve a Marvel-sorozat Doctor Strange-eként ismerhetik. Benedict Cumberbatch egyike a legkeresettebb brit színészeknek, akire a rendezők előszeretettel osztanak intelligens, felsőosztálybeli, úriember szerepeket a megjelenése és markáns hangja miatt.

A brit sztár az egyik főszereplője Wes Anderson Henry Sugar csodálatos története című alkotásának, amely a legutóbbi Oscar-ceremónián szobrocskát nyert a legjobb rövidfilm kategóriában.

Állandó magyar szinkronhangja, Simon Kornél is találkozott angol kollégájával

Fotó: Madame Tussauds Budapest

Minden egyes viaszfigura hónapokon át készül a Madame Tussauds London melletti speciális műhelyében, kézművesek, művészek és egyéb szakemberek bevonásával. Sok esetben maga az alany is együttműködik a stábbal, így tett az angol színész is, még néhány hajszálat is felerősített a saját figurája fejére.

A színész figuráját brit hangulatú eseményen avatták fel, amelyen részt vett Paul Fox, az Egyesült Királyság nagykövete, valamint a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara is.

A viaszmás egy fotel karfáján ül, így a látogatók leülhetnek mellé, valamint kipróbálhatják az interaktív paneleket is.

Benedict Cumberbatch viaszmása a Madame Tussauds Budapest „új lakója

Fotó: Madame Tussauds Budapest