Madeira nyitva marad, de szigorít a járványügyi szabályain

Forrás: turizmus.com

 2021. november 24. 11:43

A népszerű téli desztináció, Madeira továbbra is nyitva tart a turisták előtt, azonban szigorítottak a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges szabályokon, vagyis a sziget "visszatért a készenléti állapotba."

A most bevezetett intézkedések közé tartozik, hogy az üzletekbe, tömegközlekedési eszközökre, mozikba, bárokba, éttermekbe és egyéb vendéglátóhelyekre való belépéshez oltási igazolást, vagy hetente megújítandó negatív antigén tesztet kell bemutatni - írja a brit TTG turisztikai portál.

madeira_123rf

A téli főszezon kezdetével a szigeten az oltási igazolás mellett antigén tesztre is szükség lesz bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez

Fotó: 123rf.com

November 27-től újabb szigorítás várható: az oltási bizonyítvány mellett is szükséges lesz a negatív antigén teszt, amelyet hetente kell megújítani. Az intézkedések nem vonatkoznak a 12 év alatti gyermekekre, illetve azokra, akik nem olthatók be.

A meglévő szabályok szerint a nemzetközi látogatóknak a szigetre érkezéstől számított 48 órán belül elvégzett negatív antigén tesztet kell bemutatniuk.