Magyar halfesztiválokra invitál a bécsi programmagazin

 2014. június 10. 15:29

A bajai és szegedi halfesztiválra hívja fel a figyelmet legfrissebb számában az Enjoy Vienna, a város turisztikai marketing kiadványa.

A Duna és a hal című összeállításban a kiemelik, hogy évszázadokon keresztül a folyó fontos táplálékforrás volt a bécsiek számára: annak idején 59 féle dunai halat fogyasztottak az ott élők, elsősorban egyszerűen csak megsütve.

A július 10 és 13. között bajai Halászléfőző Fesztivál kapcsán megjegyzi a cikkíró, hogy a halászlé a gulyás mellett az egyik legtipikusabb magyar ételspecialitás. Azt sem hagyja említés nélkül, hogy kulturális rendezvények és tűzijáték színesíti a programot, akárcsak a szeptember 5-7. között megrendezendő szegedi nemzetközi Tisza Halfesztiválon.

A gasztronómiai rovatban megjelent ajánló közli a két város honlapjának címét is, segítve a magyarországi „halas" események iránti konkrétabb tájékozódást.

Az osztrák főváros éttermeinek étlapján kevésbé játszik fontos szerepet a hal, annál inkább a Fertő-tó környékén található vendéglőkben.