Ünnepi jótékonysági akcióba kezd a Magyar Nemzeti Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2023. november 21. 13:53

A Magyar Nemzeti Múzeum idén ingyen tárlatvezetési és kincskereső programokra várja a gyerekcsoportokat, csatlakozik a Magyar Vöröskereszt gyűjtőakciójához, adventi családi napot rendez és az év végéig több alkalommal ajándékoz ingyenes belépőjegyeket az állandó kiállításaiba.

A Múzeum akciót indított az iskolák, szervezetek, alapítványok számára, és ennek keretében 7-14 év közötti gyerekcsoportok vehetnek részt ingyenes tárlatvezetéseken és kincskereső programokon, illetve édesség ajándékcsomagot kapnak ajándékba a közeledő ünnep alkalmából. Emellett december 9-én adventi családi napot is szervez a múzeum Csengőszó címmel.

A program december 1. és december 20. között zajlik, a Múzeum múzeumpedagógusai változatos témákkal készülnek, hogy a gyerekek minél szórakoztatóbb és élvezetesebb módon vehessenek részt a programokon, és így ismerjék meg a nemzet történetét, történelmét.

Megismerhetik a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig, a múzeumpedagógusok elkalauzolják őket a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig az állandó kiállításban, illetve a római mindennapokba is betekintést nyújtanak.

A múzeumban idén minden eddiginél több karácsonyi akció lesz

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

 

Minden programhoz édesség ajándékcsomag is jár, a Nemzeti Múzeum partnere az akcióban az Urban Édesipari Kft.

A csoportok az utazásukhoz ingyenes vasúti kedvezményt is igényelhetnek, ennek módjáról a múzeum oldalán tájékozódhatnak.Az akcióhoz még csatlakozhatnak iskolák, szervezeteket, alapítványok, szeretetszolgálatok, bárki akik szívesen vesznek részt egy élményprogramon a Nemzeti Múzeumban, jelentkezni november 25-ig lehet a tarlatv@mnm.hu címen.