Magyar nevezetesség is szerepel a világ legszebb panorámái között

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 10:48

A világ tele van ikonikus látképekkel és tájakkal, a dombos hegyektől a sűrű betondzsungelig. A Buildworld átnézte a Tripadvisor felhasználói értékeléseit, és feltérképezte a leglenyűgözőbb kilátással rendelkező nevezetességeket és építményeket minden országban.

A rangsort aszerint állították fel, hogy hányszor szerepelt az értékelésekben a „gyönyörű kilátás” kifejezés – írta a TimeOut a Buildworld felmérése alapján.

Az első helyen – talán nem meglepő – a párizsi Eiffel-torony végzett 360 fokos, madártávlatból nyíló panorámájának köszönhetően. Második helyen az Empire State Building New Yorkban, harmadik helyen pedig a szintén párizsi Sacré Cœur-bazilika végzett.A legjobb 10 között a budapesti Halászbástya is szerepel, gyönyörű kilátásával az ötödik helyet szerezte meg a világ legszebb panorámái között.Kevésbé ismert látnivalók is bekerültek a top 10 közé, mint például az arizoniai Szent Kereszt-kápolna, vagy a reykjaviki Hallgrímskirkja-templom. Ázsiában és a Közel-Keleten a dubai Burj Khalifa kínálja a legjobb kilátást a felhasználói vélemények összesítése alapján.

A világ legszebbjei között a Halászbástyából nyíló kilátás

Fotó: 123rf.com

 

Íme a világ top 10 legszebb panorámával rendelkező nevezetessége:

  1. Eiffel-torony, Párizs
  2. Empire State Building, New York
  3. Sacré Cœur-bazilika, Párizs
  4. Top of the Rock, New York
  5. Halászbástya, Budapest
  6. Hallgrímskirkja templom, Reykjavik
  7. London Eye, London
  8. Edinburgh-i vár, Edinburgh
  9. Szent Kereszt kápolna, Sedona
  10. Burj Khalifa, Dubai

A Buildworld egy térképen, országokra bontva is megmutatja a világ legjobb panorámapontjait.