Meghosszabbítja a magyar popzene hőskorát bemutató kiállítását a Zene Háza

Forrás: MTI

 2023. október 25. 14:20

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel. A Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható.

Az év elején megnyílt kiállítást eddig csaknem 45 ezren látogatták meg. A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat.

A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire, legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát – írja a Zene Háza közleményében.November 17-én a kiállítás vendége lesz Vincze Lilla, december 15-én az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János, valamint 2024. január 19-én Pajor Tamás.

Az interaktív kiállításon bele is hallgathatunk a korszak ikonikus zenéibe

Fotó: Magyar Zene Háza/Fényes Csaba

A programokkal kapcsolatban további exkluzív információk ezen az oldalon találhatók.