Magyar siker a szaunamester-világbajnokságon

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 09:37

Nemrégiben ért véget a szaunamester-világbajnokság döntője, mely 2021-ben Lengyelországban, a Palace Saturna új Sauna Colosseum nevű szaunájában zajlott.

Az egyhetes döntőre a magyar világbajnoki csapatot rekordszámú hazai szaunarajongó és szaunamester kolléga kísérte el, a szaunaparkban mindenhonnan magyar szó hallatszott.

A rendkívül erős élmezőnyben a legendás magyar szaunamester csapat – Farkas Evelyn, Szép Boglárka és Tapolcai Gábor – ismét a világ legjobbjainak élvonalában végzett, Hand of Fate (A sors keze) című programjukkal bronzérmesek lettek.

Farkas Evelyn, Szép Boglárka és Tapolcai Gábor programja, A sors keze

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

Magyarország az utánpótlás tekintetében is nagyot lépett előre: az aufguss.hu szaunamester iskolájának köszönhetően – ahol a trió tagjai is oktatnak - négy fővel is bővült idén a WM döntős magyar szaunamesterek köre. Halfinger Szabina, Tapolcai Anikó, Vári Ádám, és Vigyikán György is életükben először jutottak fel a szaunavilág csúcsára, először szerepeltek világbajnoki döntőben, és derekasan megállták a helyüket a rutinos profik nemzetközi mezőnyében – adja hírül a Magyar Fürdőszövetség.

A szaunamester világbajnokság hagyományosan egy márciustól szeptemberig zajló versenysorozat. A programokat egy 12 tagú, profi szakértőkből álló nemzetközi zsűricsapat bírálja, melynek 2017 óta a magyar szakértő Zelenák János is tagja.

A magyar szaunamester trió a harmadik helyen végzett

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

A 2021-es elmaradt verseny után az idei évben a nyitást követően példátlan nemzetközi együttműködéssel, rekordidő alatt sikerült megvalósítani a rendezvényt.

A tervek szerint a 2022-es világbajnoki szezon a cseh fordulóval kezdődik márciusban, a döntője pedig Hollandiában, a profi holland szaunamesterség bölcsőjében, Thermen Bussloo-ban lesz 2022 szeptemberében.

Magyarország 2016-ban csatlakozott a szaunamesterek nemzetközi szakmai közösségéhez, azóta rendezünk világbajnoki fordulót is. Az elmúlt években számos, a világ élvonalába tartozó oktató, szaunamester járt hazánkban, és segítette a hazai szakma fejlődését.

A magyar csapat

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

Nagy lendületet adott a hazai szakmai fejlődésnek, hogy néhány éve már Magyarországon is vannak a világ élvonalába tartozó szaunamesterek, van profi szaunamester iskola. Így ma már magyar nyelven, hazai keretek között képezhetjük a magyar szaunamester-tehetségeket. Erre szükség is van, hiszen a hazai szaunarajongók száma évről évre növekszik, és egyre több fürdőben találkozhatunk szaunaprogramokkal.

További információ: Facebook.com/Aufguss.hu

Kapcsolódó cikkek