Magyar sikerek a Laser Ifjúsági Európa-bajnokságon

Forrás: turizmus.com

 2018. április 15. 17:40

Bár taroltak az olaszok, a magyar résztvevőknek is sikerült kiugró eredményeket elérniük a balatonföldvári Laser Ifjúsági Európa-bajnokságon.

A 31 országból érkezett 207 versenyző a gyenge szellőtől az erős szélig minden körülményben kipróbálhatta a balatoni vitorlázást a verseny hat napja alatt.

A magyar résztvevőkből volt, akinek az első versenye volt ebben az osztályban, nem elvárasokkal, hanem tanulási szándékkal indultak el az Eb-n. Kiugró eredményeket így is felmutattak: Bednár András könnyedén került be a mezőny első felébe, vitorlázásával a gyengébb szelekben az első tízben is többször helyet talált magának a futamok alatt. Szűcs Ábel szintén az arany csoportban tudta folytatni a versenyt a negyedik futam után, 5. helyet is felmutatott a selejtezők alatt. Szereplésük várhatóan jelentősen motiválja a hazai utánpótlás vitorlázást és nagyon hasznos szezonkezdést tudhatnak maguk mögött.

A 31 országból érkezett 207 versenyző a gyenge szellőtől az erős szélig minden körülményben kipróbálhatta a balatoni vitorlázást a verseny hat napja alatt

Fotó: Cserta Gábor

Magyar eredmények: Az arany csoportban 55. helyen végzett Bednár András, 77. helyen Szűcs Ábel. Az ezüst csoportban 5. helyen végzett Argay Balázs, 7. lett Goldfinger Dárió, 9. Zink Leon, 21. Rácz Bence, 22. Majthényi Zsombor, 35. Papp Péter, 39. Virág Balázs, 44. Aklan György, 54. Obiekwe Mike, 64. Váradi Miklós, 69. Vőneky Ákos és 77. Kovács Dominik.

Az 53 versenyzővel érkező olasz csapat tarolt a kontinens viadalon. A hölgyeknél az első Federica Cattarozzi lett, a fiúknál pedig a lényegében végig vezető Guido Gallinaro vitte el az Európa-bajnoki címet.