Magyar stand a GastroPan szakmai kiállításon

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. március 28. 15:41

Március 28-30. között az aradi Expo kiállítási csarnokokban rendezik meg Románia legjelentősebb, az idegenforgalmat és a vendéglátást megcélzó szakmai vásárát, amelyen egyedül Magyarország képviselteti magát külön standdal.

A GastroPan az elmúlt egy évtizedben évről-évre bővült, idén már 22 ország 130 gyártója-szolgáltatója célozta meg – személyesen, vagy forgalmazókon keresztül – a romániai turizmus és vendéglátás szereplőit. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a háromnapos kiállításon még a konkrét beszerzési, együttműködési céllal érkezők is találjanak újabb inspirációt a további fejlődéshez, terjeszkedéshez.

A hétköznapi látogatókat is kóstolókkal, látványos termékbemutatókkal, vagy szakmai továbbképzés lehetőségének meglobogtatásával szívesen fogadó GastroPan kínálata rendkívül szerteágazó: a környezetbarát csomagolótermékektől a látványpékség-berendezésekig, a kávéfőző gépektől a kovász-szaggatóig több száz eszköz és berendezés között válogathat a szakma.

Kóstolókkal, termékbemutatókkal várják a közönséget

Fotó: Irházi János

A budapesti székhelyű Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. által kialakított külön standon több vállalkozás számára biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, más magyar kiállítók viszont külön standot béreltek. A kft. célja a GastroPanon, hogy a magyar vendéglátó- vagy szállodaipari eszközöket, berendezéseket, különböző élelmiszeripari termékeket gyártó cégeknek biztosítson együttműködési lehetőséget Romániában. A kiállítás ideje alatt külön kérésre szakmai megbeszélést, tárgyalást szerveznek.

A GastroPan díjazni fogja a helyszínen készítendő Az Év Tortáját, Az Év Kenyerét, és gasztro-versenyt is szerveznek.