Magyar turisták ragadtak Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2019. január 13. 11:33

Tizenhét magyar turista ragadt egy ausztriai sífaluban Hohentauernben a legmagasabb szintű lavinaveszély miatt.

A hírt a Trend FM-mel közölte egyik hallgatója. Sümegi Zsuzsa január 6-án indult volna haza a hohentauerni üdülő faluból, azonban a kivezető utakat lezárták. Légi úton sem megoldható a mentés, mert a helikopterek nem tudnak feszállni. A hotelben, ahol a magyarok megszálltak, megoldott az étkezés és a fűtés, bár nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben a faluban, ahol mintegy 300 különböző nemzetiségű turista ragadt. Élelmet sem tudnak a településre juttani, de a helyi farmerek vállalták, hogy sütnek kenyeret.

A problémát az okozta, hogy nagyon rövid idő alatt esett le másfél-két méternyi hó. A lavinaveszély Ausztria más területeit is érinti, országos szinten akár ezernél is több magyar rekedhetett a hegyekben.

A teljes interjút meghallgathatja ITT.

Ezernél is több magyar rekedhetett Ausztriában a zord idő miatt

Fotó: pixabay.com

„Ez nem számít biztosítási eseménynek, nem tartozik bele a fedezeti körbe. Olyan termék tudomásom szerint nincs a piacon, ami hasonló helyzetben segítséget nyújthat. Ha valaki csoportos úton vesz részt, forduljon az utazási irodájához” – tette hozzá Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs igazgatója.

A vele készült interjút meghallgathatja ITT.

Kapcsolódó cikkek

Ha tél, akkor Szlovákia!

2018. november 21.