Magyar Turizmus Prémium Nap Milánóban

Forrás: MT Zrt

 2016. március 31. 21:46

A Wizz Air új Milánó-Debrecen járata kapcsán az Észak-Alföld régióra fókuszáltak a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Turizmus Prémium Napon március 17-én.

A közvetlen járat a Lombardia régiójából Debrecenbe irányuló turizmus, befektetés és kereskedelem intenzitásának növelésében egyaránt hatékony eszköz lehet a jövőben.
A milánói Grand Visconti Palace szállodában rendezett szakmai találkozón hat, főként az érintett régióból érkező hazai szolgáltató (termál szálloda, utazási iroda, turisztikai képviselet) mutatkozott be az olasz szakmának. A magyar szolgáltatók ajánlataira több mint 70 olasz utazási szakember volt kíváncsi. Az üzleti és szabadidős turizmusra szakosodott utazási irodák mellett az Olaszországra jellemző ún. CRAL-ok (Circolo Ricreativo Aziendale dei Lavoratori, egy-egy munkahely tagjainak programokat, utakat szervező belső klubok) is érdeklődtek a magyar kínálat iránt.
A szakmai bemutatókat Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester nyitotta meg, a Magyarország-prezentációt az MT Zrt. olaszországi külképviselője tartotta. Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ képviseletében Váróczy Zoltán beszélt  a város és környéke által nyújtott turisztikai szolgáltatásokról.
Olaszország továbbra is az egyik legfontosabb küldőpiacunk, az utazók többsége északi tartományokból indul. 2015-ben dinamikusan 6%-kal nőtt az olasz vendégéjszakák száma Magyarországon (620 907). Az olasz utazók attrakciók helyett inkább a tradíciókra kíváncsiak,  egyre jobban keresik a sajátos és különleges élményeket, ezért a Kelet-Magyarországra jellemző turisztikai termékek népszerűsítésével  további forgalombővülés érhető el. A milánói eseményen rendkívül nagy kíváncsiság és érdeklődés mutatkozott az "autentikusan magyar" régió iránt:  az olasz turiszitikai piac nem ismeri Debrecent, igényli az újdonságot és a kényelmes légi összeköttetés új lehetőségeket nyitott.