Új nyelveken ismerhető meg a Magyar Zene Háza állandó kiállítása

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 18:38

Februártól két újabb idegen nyelvvel, valamint a látássérült látogatókat segítő hanganyaggal bővült a Magyar Zene Háza állandó kiállításának innovatív hangrendszere.

Február 1-től francia és német nyelvű narráció is választható a Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben című állandó, interaktív kiállításon a Magyar Zene Házában, amely a zene történetének legfontosabb állomásait mutatja be európai, illetve magyar fókusszal - közölte a Magyar Zene Háza. Az új választható nyelvek mellé egy akadálymentes látogatást segítő hangsáv is bekerült, amely a látássérült vendégeknek segíti a kiállításban való tájékozódást.

A Ház mínusz második szintjén található tárlat az ősi ritmusoktól elindulva egészen a 21.századig, az élet körforgásán keresztül meséli el a zene fejlődését, végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, kiemelve egy-egy ikonikus alkotót.

hangdimenziok_zenehaza

Az új választható nyelvek mellé egy akadálymentes látogatást segítő hangsáv is bekerült

Fotó: Magyar Zene Háza

A kiállítás előszeretettel használja a technológia eszközeit és játékosan vonja be a látogatót, hogy új ismereteket nyújtson a zenéről, ennek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a neki szóló izgalmas részeket.

A Magyar Zene Háza két éve nyitotta meg kapuit, azóta közel 200.000-en voltak kíváncsiak a Hangdimenziók kiállításra, amely eddig magyar és angol nyelvű narrációval volt megtekinthető.A külföldi látogatók visszajelzései alapján igény merült fel a nyelvi változatok bővítésére, így döntöttek két újabb nyelvi változat bevezetésére.

A Hangdimenziók keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között, pénteken hosszabbított nyitva tartással 10:00 és 20:00 óra között látogatható. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.