Izgalmas zenei kísérletekkel és táncházakkal jön a Magyar Zene Háza szabadtéri szezonja

Forrás: MTI

 2024. május 03. 19:03

Többek között izgalmas zenei kísérletekkel, filmvetítésekkel, táncházakkal és családi programokkal várja az idén a látogatókat a Magyar Zene Háza szabadtéri színpada, amely vasárnap nyit a svájci Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp formáció ingyenes koncertjével.

A szabadtéri színpad számos jól ismert zenész és formáció mellett feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget ad koncertezésre. A szeptember közepéig tartó szabadtéri szezon jórészt ingyenes programkínálatában kezdőket is váró táncházak, improvizációs open mic-esetek, dj-szettek és külföldi előadók is szerepelnek – közölte pénteken a Magyar Zene Háza.

A közlemény szerint a vasárnapi nyitókoncertet követően május 14-én a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának közös projektje, a Vibe Changers tér vissza: a 2024-es évadnyitó vendégei a Kéknyúl-énekes Andy Hefler, az Irie Maffia-mc Busa Pista és Sárkány Fanni, a 2023-as évad győztese.

Május 23-án ingyenes táncházzal folytatódik a szabadtéri szezon Samu Zoltánnal és zenekarával. Júniusban a Zene Háza színpadán tart búcsúkoncertet a világsztárokkal zenélő Tommy Vig dzsesszdobos. Júliustól szombat délelőttönként a nyári családi programsorozat eseményei várják a gyerekeket és szüleiket, csütörtökönként pedig táncházakat tartanak a szabadban.

A szeptember közepéig tartó szabadtéri szezon programkínálata jórészt ingyenes

Fotó: Magyar Zene Háza/Facebook

Havonta több alkalommal lesznek filmvetítések a szabadban, folytatódnak a Némafilmhez filmzenét című programsorozat zenés filmvetítései is. Újdonság lesz a Feltörekvők – Hangfoglaló Induló előadók koncertjei, valamint a Salsa a Parkban sorozat is.

Az eseményre Azerbajdzsántól Venezueláig érkeznek külföldi előadók klasszikus és kortárszenei koncertekkel, valamint jazzsorozat is várja az érdeklődőket.

A szabadtéri szezonban ismét üzemel majd a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert.