Magyarország 365 – fotópályázat indul

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 21. 13:24

Magyarország 365 címmel fotópályázat indul, melynek célja hazánk értékeinek bemutatása.

A pályázatra szeptember 3-tól október közepéig lehet jelentkezni, amatőr és profi fotósok munkáit is várják majd – mondta el Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a pályázat sajtótájékoztatóján.

Három kategóriában nevezhetnek a jelentkezők: 1. táj és természet, 2. épített és tárgyi örökség, 3. városi és vidéki életképek.

A díjátadóval egybekötött eredményhirdetés december elején lesz.

Szeptemberben indul a Magyarország 365 című fotópályázat

Fotó: Földházi Árpád

A zsűri neves fotográfusokból áll majd. A zsűri elnöke Kaiser Ottó fotográfus, aki maga is részt vett a pályázatot beharangozó tájékoztatón. A bírálati szempontok között említette, hogy a fotónak lendületesnek kell lennie, és értékeket, a közösség fontosságát kell valamilyen szempontból bemutatnia. A pályázók "bizonyos technikai feltételek" mellett akár mobilon is elkészíthetik pályamunkáikat – tette hozzá.

A fődíj kategóriánként 1 millió forint, és minden kategóriában közönségdíjat is kiosztanak majd.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról jobbra): Kaiser Ottó fotográfus, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója

Fotó: Földházi Árpád

A kezdeményezés mellé állt a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) is. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója elmondta, az ügynökség üdvözli a kezdeményezést, és minden lehetséges platformon részvételre buzdítják majd az érdeklődőket.