Magyarország a brit sajtóban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 10. 10:34

Az MT Zrt. londoni képviselete tudatosan törekszik olyan sajtókapcsolatok kialakítására és sajtóutak szervezésére, amelyek országos napilapokban, magazinokban, utazási és életmód tematikájú kiadványokban eredményeznek megjelenést és a jól fizető szegmenst érik el a brit piacon.

A londoni képviselet tevékenysége valamennyi magyarországi régióra és turisztikai termékre kiterjed, de – tekintettel arra, hogy a britek jellemzően repülővel érkeznek Magyarországra – kiemelten foglalkozik Budapest és környéke, valamint Debrecen és Észak-Magyarország népszerűsítésével.

A brit médiafogyasztási szokásokhoz igazodva, a sajtómegjelenések jelentős hányada a nyomtatott orgánumok online és mobil felületein, illetve az utazási témájú közösségi média oldalakon is elérhető. Az évente tíz alkalommal, 60 ezer példányban megjelenő és online weboldalával együtt 7,3 milliós olvasótáborral büszkélkedő National Geographic Traveller különösen szívesen foglalkozott Magyarországgal az elmúlt néhány hónapban. Két jelentős cikket is publikált a 2016. január-februári számában és weboldalán.

Az első cikk egy családi nyaraláshoz ad ötleteket. Donald Strachan újságíró és családja 2015 augusztusában látogatott el hazánkba. Útjuk Bécsből vonattal vezetett a magyar fővárosba, majd Egerbe. A cikkben gyermekei szemével is bemutatja a rövid látogatás során szerzett élményeket.

A másik cikk Budapest új arcát mutatja be, Julia Buckely tavaly szeptemberben szerzett tapasztalatai alapján. A cikkben felsorolja mindazokat a szolgáltatókat, akik vendégül látták, rendkívül tartalmas ajánlót adva az olvasóknak budapesti látogatásuk megtervezéséhez.

 

A National Geographic Traveller legfrissebb, 2016. áprilisi száma sem nélkülöz némi magyarországi vonatkozást: a Budapest 100 és a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjait ajánlja.

A nagyközönségi sajtóorgánumokon kívül a szakmai Group Travel Today is Budapestet választotta kiemelt desztinációnak és tette címlapjára a 2016. február-márciusi számában. A magazin a turisztikai szakma egyik legtöbbre tartott publikációja, amelyet gondosan kiválasztott és karbantartott, névre szóló partnerlistára továbbítanak. Olvasótábora megközelíti a 10 000 főt.