Magyarország is csatlakozott a kínai Light Bridge projekthez

Forrás: turizmus.com

 2018. március 04. 10:33

A projekt keretében március 2-án és 3-án emblematikus épületeket és hidakat világítanak ki Európa- és Kína-szerte a Kínai Népköztársaság és az Európai Unió zászlóinak színeivel.

Március 3-án este a Gellért hotel homlokzatán csodálhatták meg a fényfestést és 3 D-s animációt a járókelők, a szálloda Panoráma éttermében pedig oroszlántáncot tekinthettek meg a meghívottak. A rendezvényen jelen volt a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Duan Jielong. Elmondta, hogy a kínai turizmus növekszik: 2017-ben Kína volt a negyedik legtöbb vendéget fogadó ország, és világszerte a kínai turisták költöttek a legtöbbet. A 2018-as EU-Kína Turisztikai Évad jelzi, hogy a turizmus terén is fontosnak tartják a kapcsolatok szorosabbra fűzését az EU-val. Budapest Kínában is népszerű desztináció, Magyarország fontosságát pedig mutatja, hogy a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal Közép- és Kelet-Európáért felelős régiós központja Budapesten működik. Ha a vízummal kapcsolatos szabályok egyszerűsödnének, még nagyobb vendégforgalomra lehetne számítani.

Fényfestés a Gellért hotel homlokzatán 2018. március 3-án

Fotó: Kovács Márton/KKM

Dr. Boros Emese turizmusdiplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos röviden köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, hogy nemcsak szakmai, hanem baráti találkozóról van szó. Vincze Zsuzsanna, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Turizmusdiplomáciai Főosztályának vezető főtanácsosa kiemelte, fontos ünnepelni a két ország közötti egyre szorosabb kapcsolatot. Nemcsak kétoldalú együttműködésről beszélünk, hiszen a budapesti székhelyű Kína-Közép- és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központjából hangolják össze 15 másik régiónkbeli ország Kínával kapcsolatos promóciós tevékenységét. A szakember büszke arra, hogy a turisztikai éved eseményei nem korlátozódnak Budapestre. Március 3-án este felgyúltak a fények és ünnepeltek a Tokaj-hegyalján lévő Bekecsen is.

Duan Jielong nagykövet (középen) és Boros Emese miniszteri biztos

Fotó: Kovács Márton/KKM