Magyarország második a foci Eb-n

 2012. június 07. 19:22

A nyári futball EB idejére időzítve, – sajátos helyzetünkből adódóan – az Eb-ből kimaradt országok közönségét invitálták az ausztriai magyar külképviseletek egy barátságos csocsó-meccsre a bécsiek kedvenc szórakozóhelyére, ahol a szórakozás mellett a magyar kulturális és turisztikai attrakciók is bemutatásra kerültek. Június 6-án, a bécsi Stradbar Hermann (www.strandbarherrmann.at) focilázban égett, igaz ezúttal nem a zöld gyepen, hanem asztalok mellett mérte össze focitudását az induló 8 nemzet (Magyarország, Ausztria, Svájc, Románia, Törökország, Litvánia, Finnország és Flandria) csapata.

„A kultúra, a turizmus és a sport szorosan kapcsolódik egymáshoz, éppen ezért örömmel sorakoztunk fel a kezdeményezés mögé, hogy az EB-re nem kvalifikált országok szurkolói is átérezhessenek valamit a focilázból” – mondta Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője a Csocsó-strand (Tschotscho Beach) elnevezésű rendezvény megnyitóján. Az osztrák és a magyar sajtó jelentős érdeklődése mellett zajló verseny médiaértékét növelte, hogy osztrák-magyar döntőre került sor, amelyből Ausztria került ki győztesen.
A hivatalos EB-t a lengyel turisztikai hivatal reprezentálta, s az EB hivatalos labdájával és az EB kabalafigurájával jutalmazták a legjobb csocsós csapatokat. Az egész délutánt és estét betöltő, jó hangulatú rendezvényen az osztrák turisztikai szakma és sajtó képviselői is nagy számban képviseltették magunkat az MT Zrt. meghívására. A győztes csapatok a Best Western szállodalánc, a hévízi Hotel Európa Fit és a mycentrope.com jóvoltából üdülési lehetőséget nyertek, míg a mérkőzések után DJ bodoo & DJ Péló gondoskodtak a zenéről. Az esemény, része volt az ausztriai magyar külképviseletek összefogásában, az idei első félévben megvalósult rendezvénysorozatnak, amelynek keretében 35 közös szervezésű program népszerűsítette Ausztriában hazánkat. A turisztikai külképviselet aktivitásáról, valamint a folyamatban lévő kampányokról bővebb információ elérhető innen: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok/hirek