Magyarország újraindult – A lombkoronasétányok felfedik az erők titkait

Forrás: turizmus.com

 2021. június 08. 18:16

Egyre több hazai helyszínen emelkedhetnek biztonságos sétányokon 10-15 méter magasra, a fák lombja közé a látogatók, hogy a madarak perspektívájából is szemügyre vegyék az erdei élővilágot.

A Süttő és Tardos határában 2019 végén felavatott lombkorona-tanösvény kihagyhatatlan a Gerecse romantikus látnivalói között. Az időszakos vízfolyás felett is átívelő, kör alakú, masszív sétány hossza 105 méter. A kihelyezett tájékoztató táblákon érdekes információk olvashatók az erdő élővilágáról és a kistáj fejlődéséről, környezetének átalakulásáról.

Stílusosan a keresztény szimbólumot, a halat formázó lombkorona sétányról lehet körbenézni Pannonhalmán. A 80 méter hosszú attrakció a Pannonhalmi Főapátság közelében, a Boldog Mór-kilátó és az erdei tanösvény szomszédságában található, kerekesszékkel is bejárható. Legmagasabb pontja 14 méter magasan áll.

Messzire ellátni a makói lombkoronasétányról

Fotó: Infopont Makó

Jeli Varázskert ugyan május második felében, a rhododendronok virágzása idején a legnépszerűbb, de a park az év bármely szakaszában feledhetetlen sétát ígér. Több különböző hosszúságú útvonalat lehet bejárni, de a legnagyobb attrakció kétség kívül az óriások erdejében található, 130 méter hosszú lombkoronasétány, közepén izgalmas csúszdával. Mobiltelefon segítségével a madarak éneke is meghallgatható.

Egy másik, ismeretlen világba kalauzol a makói lombkoronasétány és tanösvény. A Maros-partján álló attrakció különleges élményeket hívogat: hossza 191 méter, magassága lépcsőzetesen emelkedik. Hagymaterasz, két függőhíd is van a tanösvényen, a 18 méter magas toronyból csúszda csábít száguldásra.