Magyarország újraindult – Az egész családot megmozgatják a kalandparkok

Forrás: turizmus.com

 2021. május 14. 16:36

Az egész családot megmozgató kalandparkok remek színterei az aktív kikapcsolódásnak. Az adrenalinnövelő élmények között a kisebbek és a nagyobbak, a bátrak és az óvatosak egyaránt megtalálják a hozzájuk illőt.

A 2009-ben megnyitott Sobri Jóska Bakony Kaland- és Élménypark már közel 50 játékelemmel várja a kalandra éhes látogatókat Kislődön. Programjaik között különleges a 11 méter magasan függő bringapálya és az Extrém hinta, emellett egy kilométer hosszú drótkötélpálya (Bakony megazipline), bobpálya, kalandvár, plusz a nyári hónapokban több vizes játék kínál izgalmakat.

A Sátoraljaújhelyen lévő Zemplén Kalandparkban fejlesztések miatt egyes kalandelemek (többek között a libegő és az átcsúszópályák) nem üzemelnek, de működik a több mint 2 kilométer hosszú bobpálya, újra megnyitották a 30 különböző utat kínáló mászófalközpont belső tereit, a jégcsarnokban pedig hétvégenként korcsolyázni is lehet.

Több mint 2 km hosszú bobpályán lehet lecsúszni a Zemplén Kalandparkban

Fotó: Zemplén Kalandpark

Gödön, közvetlenül a Duna-parton hív izgalmas kikapcsolódásra a Dunakaland kalandpark, ahol a fák között a gyerek, junior és felnőtt korosztály számára három különböző kötélpályát alakítottak ki.

Mindenkiben él egy szuperhős! – vallják a Pécs-Árpádtetőn lévő MecseXtrém Parkban, ahol alpesi kötélpark, tiroli, csúszópálya, kanyarokkal és hullámokkal izgalmassá tett erdei bob, télen-nyáron üzemelő hófánk csúszkapálya nyújt szórakozási lehetőséget.

Az Alpokalja kalandparkjának nevezett Holdfény Liget rengeteg sportos, szórakoztató aktivitási lehetőséget rejt: kötélpálya, óriáscsúszás, óriáshinta, gumifalmászás, ejtőgépes szabadesés, aranymosás és kisvonat várja a kihívások kedvelőit Gyöngyösfalun.

Fontos, hogy a helyszínek védettségi igazolvánnyal látogathatók!