Magyarország újraindult – Borfesztivál, krisnás búcsú és pálinkamustra a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. július 15. 15:48

Ezen a hétvégén is színes programokon vehetünk részt szerte az országban.

Július 16-17-én rendezik meg a Sárospataki Borfesztivált. A kétnapos szabadtéri rendezvényen több sárospataki és környékbeli pincészet képviselteti magát, emellett számos előadással és koncerttel várják az idelátogatókat.

Miskolctapolca a híres Barlangfürdőn kívül is tartogat élményeket és látnivalókat. Szombaton 15 órától városnéző sétán ismerkedhetünk meg a városalapító Miskóc nemzetség és a tapolcai fürdőkultúra történetével. Megtudhatjuk, melyik volt a munkácsi püspökség nyaralója, hol állnak ma is mocsárciprusok, és hogy mi a Barlangfürdő üvegkupolájának különlegessége.

Július 16–18. között ismét megrendezik a Krisna-völgyi Búcsút Somogyvámoson. A 300 hektáros ökofaluban változatos programokkal, lenyűgöző környezettel várják a látogatókat. A kézműves vásár forgatagában nemcsak a Krisna-völgyben élő kézművesek alkotásai közül vásárolhatnak az érdeklődők, hanem más mesterek műveit is megcsodálhatják.

Hétvégén ismét megrendezik a Krisna-völgyi Búcsút Somogyvámoson

Fotó: Facebook / Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm

Első alkalommal rendezik meg Szankon az Ízek Házában a Lecsófesztivált és Pálinkamustrát. A rendezvény ideje alatt megtekinthető a helyi érték kiállítótér, de kistérségi helyi termékek kóstolójával, kézműves kirakodó vásárral, valamint kiskunsági népi hangszerbemutatóval is várják az érdeklődőket.

Szombaton 10 órától másfél órás belvárosi séta során fedezhetjük fel Egert. Az idegenvezető bemutatja a város történelmét, főbb nevezetességeit, hogy otthonosabban érezzük magunkat a városban. A magyar nyelvű idegenvezetés az egri Tourinform-irodától indul.

Idén új helyszínen jelentkezik a már 24. alkalommal megvalósuló Haydn Fesztivál. Ezúttal a pompás hangzással büszkélkedő pápai Esterházy-kastély ad otthont a fesztiválnak július 16–18 között. A háromnapos eseménysorozat kihagyhatatlan része a vasárnapi kastélytúra, amely egy különleges zenés tárlatvezetés.