Magyarország újraindult – Egy idegenvezető kedvencei az Őrségben

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 10. 15:21

Az ország ismert és kevésbé ismert látnivalóinak felfedezéséhez a vidéken tevékenykedő idegenvezetők országszerte izgalmas programokat dolgoztak ki. Őket támogatta a Magyar Turisztikai Ügynökség 2020-ban kiírt idegenvezető pályázata.

Mizda Csilla Mária már egyetemistaként is dolgozott idegenvezetőként, majd 2014-től főtevékenységeként folytatta a szakmát. Magyar, angol és német nyelven vezet csoportokat. Nem specializálódott egyetlen területre, kísér csoportokat Vas megye kiemelt helyszínein (többek között Szombathelyen, Sárváron, Kőszegen, Jákon és Körmenden), de Budapesten és a Balaton-felvidéken is, az igazi szerelme azonban az Őrség. Erre a vidékre kalauzolja olvasóit pályázatában is, melyet saját, folyamatosan bővített weboldalán bárki elolvashat.

Mizda Csilla Mária a Hársas-tónál

Fotó: privát fotó

Az Őrség rejtett kincsei – Az őrségi haranglábak és az Őrségben honos mesterségek nyomában című túraajánló nem szokványos programleírás. Mi lehet az őrségi varázslat kulcsa? – teszi fel a kérdést az idegenvezető, és igyekszik úgy összeállítani a programot, hogy arra minden látogató megtalálja a saját válaszát. Közben rengeteg hasznos információt megoszt a térségről, kiemeli a kihagyhatatlan látnivalókat, a különböző típusú attrakciókat, képekkel segíti a tájékozódást. A részletgazdag program különlegessége a variálhatóság: kötött menetrend helyett a kombinációk széles tárházát kínálja, hogy a programot valóban a résztvevők igényéhez, céljához, hangulatához, rendelkezésre álló szabadidejéhez lehessen igazítani.A Túraútvonalak az Őrségben – Élménypontok a kedvenc ajánlott útvonalamon bejegyzésben sorra veszi az épített értékeket, a természeti kincseket, a helyi gasztronómiát, a kézműves tevékenységeket, tehát mindent, amiért érdemes ide ellátogatni. Személyes kedvence a veleméri Szentháromság-templom és Gödörházán a Sárgaliliom tanösvény, de a már-már tudományos alapossággal összeállított leírás a többi nevezetességről is rengeteg információt közöl a mizdatraveltheworld.com-on.