Magyarország újraindult – A Folly Arborétum több mint egy botanikus kert

Forrás: turizmus.com

 2021. június 01. 14:54

A 115 éve folyamatosan gyarapodó Folly Arborétum öthektáros ciprus- és cédrusligettel, kilátóval, a család 160 éves lakóházában kialakított étteremmel, grillterasszal és varázslatos panorámával hívogat Badacsonyörsön.

Idén nyáron több új attrakcióval bővül a négyszázféle tűlevelűt, nemzetközi szinten is jegyzett borókagyűjteményt, kétszáz lombos fát és hatezer évelő növényt felvonultató kert. A borászati épületben nyíló, balatoni panorámás Café & Wine terasz átadását június közepére tervezik. A család- és birtoktörténeti interaktív kiállítás várhatóan július elején nyílik meg a látogatóközpont egykori pincéjében.

Szintén újdonság, hogy június közepétől heti két alkalommal kínálnak garantált vezetett kertlátogatásokat, heti egy alkalommal holdfény- és csillagleső esti sétákat, szombatonként pedig gyerekprogramokat. A Folly shop kibővült termékkínálattal várja majd a vásárlókat.

Június közepétől heti három alkalommal kínálnak garantált vezetett kertlátogatásokat

Fotó: mtu.gov.hu

Általános iskolás csoportok részére a tanévhez igazodó programajánlatot állítottak össze, amely havonkénti bontásban, a természet változásához igazodó tematika mentén kínál szervezett programot a résztvevőknek. Az arborétum egyébként remek családi pihenőhely, fából készült, egyedi játszótérrel is rendelkezik.

A Fogadj örökbe egy Folly fát kezdeményezést tavaly októberben hívták életre. Az akció továbbra is él, folyamatosan várják az örökbefogadókat.

A helyszínen szörp- és borkóstolókat, valamint céges rendezvényeket, csapatépítő- és gyerekprogramokat egyaránt tartanak. Az arborétumban több mint 562 millió forintos fejlesztési projekt indul hamarosan. A park egésze felfrissül, egységes koncepció szerint átalakul a tájképi környezet. Új szolgáltatásokat is kialakítanak. Egységes információs rendszert vezetnek be, burkolt tematikus sétautakat, parkvilágítást, kamerarendszert is kiépítenek.