Magyarország újraindult – Izgalmas programok a Tourinformoktól

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 15. 18:45

A tavaly nyáron megjelent, Tourinform-irodák felújítását célzó pályázat célja a meglévő Tourinform-irodák egységes arculatú fejlesztése volt, összesen 450 millió forint értékű keretösszeggel.

A program keretében 22 Tourinform-iroda nyújtott be sikeres pályázatot, melyek eredményeit idén már élvezhetik a turisták.

A vírusválságra reagálva az irodák számos újdonsággal előrukkoltak.

A székesfehérvári Tourinform-iroda fenntartója, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. 19.719.559 Ft támogatásban részesült az irodahelyiség teljes körű felújításához.

Az iroda megújítása mellett, az egyéni látogatókra fókuszálva fejlesztették ki a digitális platformon keresztül elérhető, már egyetlen éjszakás szállásfoglalás esetén is ingyenesen járó Nyiss Fehérvárra Kedvezménykártyát, mely a város kedvelt turisztikai attrakcióinál és az iroda saját szervezésű programjainál kínál kedvezményeket.

Szintén az egyéni vendégekre gondolva hozták létre az ősszel megjelenő városi séta applikációt, melyhez tematikus útvonalakat és városjátékokat is készítettek.

A Sóstógyógyfürdői iroda új, modern helyszínre költözött a Nyíregyházi Állatpark főbejárata elé

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A sóstógyógyfürdői Tourinform-iroda fenntartója, a Nyíregyházi Turisztikai Közhasznú Szolgáltató Nonprofit Kft. 24.431.033 Ft támogatásban részesült, a fejlesztés keretében a Sóstógyógyfürdői iroda új, modern helyszínre költözött a Nyíregyházi Állatpark főbejárata elé.  A kölcsönözhető kerékpárok számát növelték, így már túrakerékpárok kölcsönzésére is van lehetőség.

Nyíregyházi kiindulóponttal 6 különböző kerékpáros túraútvonalat dolgoztak ki. A bérelt biciklikkel a térség örökséghelyszínei önállóan, vagy előre meghirdetett időpontban lebonyolított, hosszabb-rövidebb túrák során is felfedezhetők.

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a pályázat keretében 19.992.064 Ft támogatásban részesült, a fejlesztés keretében a Szombathely főterén működő Tourinform irodahelyiség teljes körű belső megújuláson ment keresztül.

Helyi alapanyagokból készült élelmiszerekkel, képzőművészeti alkotásokkal, újrahasznosított alapanyagokból készült termékekkel bővítették a megvásárolható ajándéktárgyak körét, a térséget bemutató könyvekből tematikus válogatást hoztak létre. A kölcsönözhető kerékpárok számát bővítették, hét, szombathelyi kiindulási ponttal teljesíthető túraajánlatot dolgoztak ki. Előre meghirdetett időpontokban tematikus túrákat is indítanak.