Magyarország újraindult – jön a Libegők Éjszakája (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2021. július 12. 17:06 / Utoljára frissítve: 2021. július 15. 22:11

Idén is lesz Libegők Éjszakája. Az eseményt július 17-én, negyedik alkalommal rendezi meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

Az esti libegőzés élményét a Mátrában két különböző helyszínen, továbbá a Bükkben, a Budai-hegységben, és a Bakonyban lehet kipróbálni. A mátraszentistváni Síparkban, Budapesten a Zugligeti Libegőnél, az eplényi KalandHegyen, a lillafüredi Libegőparkban és a sástói Oxygén Adrenalin Parkban éjszakába nyúlóan üzemelő felvonókkal és színes programokkal várják a közönséget. (Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő átépítés alatt van.)

A Zugligeti Libegőn este 7 órától éjjel 1 óráig lehet Budapest éjszakai panorámájában gyönyörködni. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható, melyek elővételben is megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Frissítés: A BKV Zrt. a várható kedvezőtlen időjárás miatt lemondta a Libegők Éjszakája rendezvényt a Zugligeti Libegőnél. Helyette augusztus 28-án várják az érdeklődőket esti libegőzése. Az elővételben megvásárolt jegyek augusztus 28-án felhasználhatók, vagy a vásárlás helyszínén visszaválthatók – közölték.

Egészen 24 óráig üzemel ezen a napon a Sástót és az Oxygen Adrenalin Parkot összekötő, 500 méter hosszú Mátra Libegő, ugyan eddig lesz nyitva a bobpálya melletti büfé. Ezen a helyszínen nincs elővételes jegyvásárlás, az aznap megváltott jegyek a nap folyamán bármikor felhasználhatók.

A Lillafüredi Libegőpark pénztára ezen a napon este 8 óráig tart nyitva, a felső állomáson található Erdei kisbüfé ehhez igazodva várja a megéhezőket. Június 17-én, előzetes regisztrációval lehet részt venni a Jávor-hegyen vezető, 3 kilométeres Oxigén túrán. A családokat június 16-án és 18-án menetlevéllel végigjárható, fejtörős családi sétával, a megfejtőket apró ajándékkal várják.

Az eplényi Kalandhegyen reggel 9 órától egészen éjfélig járnak a felvonók, hosszabban vannak nyitva a vendéglátó egységek. Délután 13-17 óra között hagyományőrző bemutató és interaktív történelemóra lesz Krekács Zoltán solymásszal.

Eplényben reggel 9 órától egészen éjfélig járnak a felvonók július 17-én

Fotó: Facebook / Kalandhely Libegő

A mátraszentistváni Síparkban 11 és 20.30 között lehet élvezni a libegőket, melyeken kerékpárszállítási lehetőség is van. A résztvevők vezetett túrán vehetnek részt, street food ételekkel csillapíthatják éhségüket.

Az utolsó felszállási lehetőség általában fél órával megelőzi a pályák zárását.