Magyarország újraindult – Kalandos felfedezésekre hívnak a városi séták

Forrás: turizmus.com

 2021. június 22. 12:26

Új szemszögből mutatják be, vagy a település kevéssé ismert nevezetességeihez vezetnek az újonnan megálmodott városnéző séták.

Légy ott(hon) Veszprémben! elnevezésű, kalandos városismereti sétára invitál a "királynék városa". A város kulturális örökségén végigvezető, idén májustól elérhető játék három különböző útvonalon halad, a Veszprémi várban, a belvárosban, valamint a Séd-patak völgyében. A gondosan összeállított útvonal bebarangolásához szükséges térkép a helyi Tourinform-irodában ingyenesen beszerezhető, de elérhető online formában is a veszpreminfo.hu oldalon. A rejtélyek megoldóit a túra végén apró ajándékkal jutalmazzák. Az előre meghirdetett, fix időpontokban indított ingyenes séták közül különleges az élő zenei előadással izgalmassá tett Veszprém, a Zenélő Ékszerdoboz Séta.

Debrecenben több szolgáltató foglalkozik tematikus városnézésekkel, többféle profilban. Van, aki Debrecen legendáit, bűnügyeit és misztikus történeteit kutatja, mások az épített és kulturális örökséget, helytörténeti érdekességeket mutatják be, de a turisztikailag kevésbé frekventált helyekre is elvezetik a kíváncsiakat.

Ég és föld közötti találkozásra invitál Sopron. A városi séta érinti a gótikus Szent Mihály-templomot is

Fotó: Visit Sorpron

Ég és föld közötti találkozásra invitál Sopron. A júniusban, előre meghirdetett időpontokban induló séta a város védőszentjének, Szent Mihálynak felszentelt gótikus templom szépségébe, valamint a középkori város szakrális életébe enged bepillantást. A szintén ingyenes Kultikus Sopron elnevezésű séta a korábbi, szakrális emlékeket körüljáró túra kibővített változata. A visitsopron.com oldal több kitáblázott, térképen követhető, tervezhető túraútvonalat ajánl, az egyik legújabb a Sopront és a Soproni-hegységet is érintő Borostyán túraútvonal.