Magyarország újraindult – Kertben és háztetőn is mozizhatunk

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 09. 15:39

A szabadtéri mozizás élménye éppúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a strandolásé. A fővárosban kihagyhatatlanok az épületek tetején kialakított rooftop mozik, de kertmozikból is széles a kínálat.

A belváros közepén kínál esti kikapcsolódási lehetőséget a Corvin Plaza tetején lévő Kultik Terasz. A helyszínen a jó kép- és hangminőségre egyaránt odafigyelnek, a filmeket napágyakban, rendezői székekben vagy babzsákfotelekben kényelmesen elhelyezkedve élvezheti a közönség. A szolgáltatások közül a hamisítatlan mozis büfé sem hiányzik. A műsoron a legújabb sikerek és a régi kedvencek egyaránt megtalálhatók, a vetítések este 9 órakor kezdődnek a fenntarthatóságra és a kultúra támogatására egyaránt ügyelő helyen.

Majdnem a hét minden napjára jut egy jó film a Budapest Rooftop Cinemaban a Mammut Bevásárlóközpont 2. tetején. A belváros felett, a Mammuttetőn kultikus és premier filmek egyaránt megtekinthetők, az elengedhetetlen popcornt és a nachost a bárban lehet beszerezni. A filmek este 9 óra körül, a megfelelő fényviszonyok beköszönte után kezdődnek.

A Mammuttetőn kultikus és premier filmeket egyaránt vetítenek

Fotó: budapestrooftopcinema.hu

„Egész nyáron városszerte mozivászon" olvasható a kültéri vetítéssorozatát idén is megszervező Budapest Kertmozi honlapján szlogenjük. Küldetésük célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése. A filmek augusztus második felében is élvezhetők többek között a Városmajori kertmoziban, a Klebelsberg Kultúrakúriában, a Bikás Park Kertmoziban és a Margitszigeti Atlétikai Centrumban lévő Moziszigeten. A vetítések egy része ingyenes, más része jegyvásárláshoz, illetve regisztrációhoz kötött.