Magyarország újraindult – Megszépültek a kedvenc part menti fürdőhelyek

Forrás: turizmus.com

 2021. június 02. 11:33

Az elmúlt évek átfogó fejlesztéseinek köszönhetően 114 strand újult meg szerte az országban. A Balaton, a Dunakanyar, a Tisza, a Tisza-tó és a Velencei-tó kedvelt fürdőhelyein is biztonságosan és kényelmesen fürödhetünk, élvezve az európai szinten is versenyképes szolgáltatási paletta kínálatát.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kormányzati támogatással 2017-ben indította el azt a fejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. Eddig négy ütemben, több mint 11,55 milliárd forintos támogatás keretében 114 sikeres fejlesztés valósult meg természetes fürdőhelyeken az országban: megszépült számos kedvelt strand a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál. Ezeken a helyeken most már a vízben és a vízparton is minden adott ahhoz, hogy a fürdőzők biztonságosan és komfortosan élvezhessék a nyári napsütést. Érkezhetünk kerékpárral, gyerekekkel, egy egész napra, vagy kirándulás után csak egy kis hűsölésre vágyva – az élmény garantált.

Az egyes tájegységek strandjai saját arculati elemeket alkalmaznak. Ezek nemcsak az öltözőkön, mosdókon jelennek meg, hanem az információs táblákon is, amelyeket szintén egységes formában és meghatározott pontokon helyeznek el.

Zánka szabadstrandja is megújult tavaly

Fotó: MTÜ

A strandok egységes, európai szinten is versenyképes kínálatának kialakítása mellett a megújulásuk során kiemelt figyelmet fordítanak a családbarát, valamint akadálymentesített terek létesítésére. Szép zöld környezetben, játszóterek, homokozók és csúszdák közelében a legkisebbek sem fognak unatkozni egy percig sem, amikor az egész napot vízparton tölti a család.

Balatonbogláron, a Kodály Zoltán szabadstrandon az évek során a fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan fejlődött a strand és bővültek az ott elérhető a szolgáltatások. Az idei szezonban már egységes arculattal fogadja vendégeit, kényelmes és igényes kikapcsolódást nyújt a fürdőzők számára. A két keréken érkezők biztonságosan leparkolhatják kerékpárjaikat, a legfiatalabb strandolókat játszótér és baba-mama szoba várja.

A verőcei szabadstrand kitűnő választás azoknak, akik szeretik a Duna nyáron is hűvösebb vizét. A megújult strandon minden adott ahhoz, hogy az egész család jól érezze magát: a tűző napsütéstől árnyékolók védenek, a picik számára pelenkázót különítettek el, a sportos strandolók számára strandröplabda-pálya és szabadtéri kondipark áll rendelkezésre.  A verőcei mellet a Dunakanyar nagymarosi és zebegényi strandja is megújulva,  fantasztikus Duna-parti panorámával várja vendégeit.