Magyarország újraindult – Megújuló éttermek a még jobb kiszolgálásért

Forrás: turizmus.com

 2021. május 19. 17:19

A gasztronómia a magyar kultúra egyik fontos pillére, amely változatos, kreatív ételekkel és elkészítési módokkal, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet, miközben játékos fúzióra is képes más népek konyhaművészetével.

A hagyomány együtt él a gasztroforradalmi trendekkel, a legegyszerűbb a legmesteribbel, és egy sor korszerű elkészítési technológia, mint például a szuvidolás, mára a háztartásokban sem ritka. Mindez pedig szép fokozatosan hozzájárul ahhoz, hogy nemcsak a szakemberek, de a laikusok gasztronómiai tájékozottsága és műveltsége is egyre magasabb.

Fel van adva tehát a lecke korunk vendéglátósainak, akiknek a Covid-válsággal nehezített pályán kell követniük a folyamatosan változó trendeket, s ringben maradni a hazai és nemzetközi vendégek kegyeiért. Mutatunk néhány jó példát a fejlesztésekre, amelyek a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának támogatásával valósulnak meg.

Nyárra megújul az országszerte ismert és népszerű Anyukám Mondta Étterem, amelynek tulajdonosai egy újabb üzlet megnyitását is tervezik Debrecen belvárosában. Az encsi étterem korszerűsítésével rövid távú cél a meglévő vendégkör elégedettségének fokozása és újabb vendégkör megszólítása, hosszabb távon pedig az étterem presztízsének, ismertségének megtartása, növelése.

Libamáj újragondolva. A hagyomány együtt él a gasztroforradalmi trendekkel

Fotó: 123rf.com

Év végére bővül és korszerűbbé válik, illetve egész éven át ki tudja szolgálni majd a vendégeket a balatonfüredi Bistro Sparhelt, amely az északi part neves étterme, a magyar vidéki gasztronómia meghatározó szereplője. A fejlesztés egyik legfontosabb eleme, hogy a terasz befedésével rosszabb időben is ki tudják használni a kapacitásokat, illetve az új fedett tér zenés és kulturális programok, attrakciók befogadására is alkalmas lesz. A szezonalitás csökkentésével egész évben foglalkoztatni tudják alkalmazottjaikat, további cél, hogy az alapanyagokat lehetőleg helyi és környékbeli gazdaságokból szerezzék be. A fejlesztés 2021 végére zárul le.

Év végére befejeződik az Ikon Étterem korszerűsítése is. A vendéglátóhely nyolc éve nyílt Debrecen belvárosában, azóta is kedvelt találkozóhelye a helyieknek és a turistáknak egyaránt. Minőségét számos díjjal is elismerték az évek során. Az étterem konyhatechnológiája mára elavulttá vált, korszerűsítésre szorul. A fejlesztés keretében új, modern eszközöket és berendezéseket szereznek be annak érdekében, hogy még hatékonyabban ki tudják szolgálni jövőbeni bővülő vendégkörük igényeit. Az üzemeltetők célja változatlanul az, hogy a hazai kistermelőkkel együttműködve erősítsék a belföldi turizmust, azon belül is a keleti régiót.

Szintén fejleszt az országos hírű Kistücsök Étterem Balatonszemesen. A beruházás eredményeként korszerű, fedett résszel bővül az étteremhez kapcsolódó terasz és télikert, továbbá megnő a konyha kapacitása is, ami még magasabb színvonalú és gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé. A Balaton déli partjának emblematikus vendéglátóhelye így egész évben komfortos helyszínt kínál, és még hatékonyabban lesz működtethető.