Magyarország újraindult – Naplemente-túra, bátrak éjszakája és hungarikumok a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 16:02

Ezen a hétvégén is sokféle érdekes programon vehetünk részt az ország számos pontján.

Változatos kulturális programok várják a látogatókat idén is a Kastélykerti Esték keretében augusztus 12–14. között Balmazújvároson. Koncertek, színházi előadás, gyermekprogramok és tűzijáték is szerepel a kínálatban. A programokra a belépés ingyenes, de a színházi előadás ingyenes regisztrációs jeggyel, az esti koncertek pedig védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivált Kecskeméten augusztus 12–15. között. A négynapos esemény részét képezik hagyományőrzőprogramok, hungarikum kiállítás, népi játékok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, pecsétgyűjtő játék és kézműves vásár is.

Idén már 28 éves a szigetszentmiklósi Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet folklórkincsünk gazdagságára. Augusztus 13. és 20. között több nemzet táncosai is bemutatkoznak a világ minden tájáról, de számos egyéb program teszi még színesebbé az eseménysorozatot.

Pénteken 17 órától gasztrosétával várják az érdeklődőket Hévízen, a résztvevők ellátogatnak a Hévízi Termelői Piacra, megkóstolhatják a méltán híres zalai dödöllét, majd megismerkedhetnek a gourmet konyha ínyencségeivel, miközben szó esik régi hévízi ételekről is.

Veszprémben szombat délelőtt vezetett gyalogos városnézésen lehet megismerni a település nevezetességeit, történelmi értékeit és kulturális örökségét.

Különleges naplemente-túrán vehetünk részt szombaton este Győrött. A kishajós városnézés az alkony fényeiben, garantáltan emlékezetes idegenvezetéssel kalauzolja el a résztvevőket a folyók városában.

Szintén szombaton este Bátrak éjszakájával várják a vállalkozó kedvűeket Kékestetőn, az Angyalok tisztásán. A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kerékpárral, futva vagy gyalogosan kell végig haladniuk úgy, hogy a fordítópontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

A fenti programokról további információ a helyi Tourinform-irodákban kérhető.