Magyarország újraindult – Öt nem mindennapi kirándulás

Forrás: turizmus.com

 2021. július 23. 13:09

A klasszikus bakancsos túrák mellett másfajta kalandok is várják a természetközeli élményekre szomjazókat.

1. A Zselicben megbújó Bőszénfa Szarvasfarmjának 1300 hektáron elterülő, erdős területén a nagyvadak (szarvasok, dámszarvasok, vaddisznók, őzek és muflonok) a valódi élőhelyükkel megegyező körülmények között élnek, és egészen közelről tekinthetők meg. A vadasparkban tett önálló séta, és a trófeakiállítás megtekintése mellett, a Séta a szarvasokkal program során a látogatók testközelből figyelhetik meg a szelíd gímszarvasokat. Négy személy felett lovaskocsis, húsz fő felett traktoros szarvasnézésre is van lehetőség.

A bőszénfai Szarvasfarmon egészen közelről tekinthetők meg nagyvadak

Fotó: Tourinform Kaposvár

2. A Mátra szépségei a két keréken guruló, futurisztikus terepsegwayeken állva is felfedezhetők. A kezdőknek szóló túrák oktatással kezdődnek a gyakorlópályán, ezt követően indulhat az igazi, erdei kaland a Kallók völgye, a Zsiványok tanyája vagy a Bábakövek érintésével. A haladók technikás, off-road technikák elsajátítására alkalmas pályákon egyensúlyozhatnak.

3. Az Őrségben összesen 226 kilométernyi kerékpárutat lehet bejárni hat kitáblázott, Őriszentpéterről induló túraútvonalon. A túrák 26-53 kilométer hosszúak, az Őrség természeti kincseit és a népi építészet örökségét is feltárják a látogatók előtt. Egyes programok az országhatárt átlépve szlovén területeket érintenek, mások fürdésre alkalmas tavakhoz vezetnek.

4. Akinek van hozzá bátorsága, a Hortobágyi Vadaspark extra szafariprogramján terepi autókkal az őstulkok és a vadlovak közelébe mehet. A csendesebb élményeket keresők válasszák a naplemente szafarit, a szakvezetővel kísért programot a lemenő nap fénye, majd a csillagos ég látványa teszi feledhetetlenné.

5. A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba látogatók kajakos és kenus túrákon, vízi madarakban gyönyörködve merülhetnek el a Dráva és a Drávába torkolló Fekete-víz természeti kincseinek szépségében.