Magyarország újraindult – Színes kínálattal várják a vendégeket a Tourinformok

Forrás: turizmus.com

 2021. május 30. 10:20

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió megkeresést kezelő, megújuló Tourinform hálózatnak, hiszen ők ismerik legjobban Magyarország turisztikai kínálatát. Az alábbiakban bemutatunk néhány jó példát arra, milyen újdonságokkal várják idén a vendégeket országszerte.

Fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform-irodákban korszerű, barátságos körülményekkel találkozzanak a vendégek. Ezt szolgálja a Magyar Turisztikai Ügynökség Tourinform-irodák felújítását célzó programja is, melynek részeként az idei szezonra 22 iroda újult meg az ügynökség támogatásával. A konstrukció célja a meglévő Tourinform-irodák egységes arculatú fejlesztése, de legalább ilyen fontos, hogy gazdag kínálattal, sokoldalú és innovatív szolgáltatásokkal rendelkezzenek. A pályázatnak köszönhetően több helyen kerékpárok, e-rollerek és nordic walking botok bérbeadásával, audio guide rendszerrel, csomagmegőrzővel, gyereksarokkal, kutyabarát elemekkel, széles helyi termék kínálattal és ajándékboltokkal bővült az elérhető szolgáltatások köre. A legtöbb helyen az iroda nyitva tartása is hosszabb lesz, és főszezonban már heti hét napon várják majd a vendégeket.

Jó gyakorlatként mutatunk néhány példát Békéscsabáról, Kaposvárról és Zalaegerszegről. Mindhárom Tourinform-iroda sikerrel pályázott.

Békéscsabán többek között még nagyobb hangsúlyt fektetnek a szabadtéri programok és kerékpározási lehetőségek népszerűsítésére, kerékpáros térképet és túrajavaslatokat állítottak össze, kerékpárok kölcsönzésére is lehetőség van.

Békéscsabán is teljesen megújult a turisztikai információs iroda vendégtere és back office részlege

Fotó: MTÜ

Zalaegerszegen sokan érdeklődnek a slow turizmus, a város és környéke által nyújtott kirándulási, túrázási ajánlatok és szabadtéri programok iránt, ezért újragondolták a városnéző sétákat, és nem csak a belvárosban indítják azokat. Bővül a két zalaegerszegi történetet feldolgozó városfelfedező kalandjáték is.

A Tourinform Kaposvár a nyár folyamán új irodába költözik, ahol a helyi termékeknek is méltó ajándékboltot tudnak kialakítani. Kaposvár az ország legzöldebb városa, de a város környéke a Deseda tó és a Zselic szintén számos aktív lehetőséget tartogat, ahova gyalogos, kerékpáros, sőt vízi túraútvonalakat is kidolgoztak. A Zselici Csillagpark közelében éjszaki túrákra is van lehetőség, elérhető e-tanösvény is, Bőszénfán a Szarvasfarmra  invitálják a turistákat. Az új Tourinform kerékpáros szervizpontként is üzemel.