Magyarország újraindult – Színpompás programok a Gödöllői Királyi Kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 15. 17:02

Hogyan élt Gödöllőn a királyi család? Mennyiben volt más az itteni élet, mint Budán vagy Bécsben? A látogatóközpont időszaki kiállításokkal, nosztalgiahintózással, parktúrával, tematikus tárlatvezetésekkel, épülettörténeti sétával, valamint különleges eseményekkel is készül a nyárra.

A megújult „Grassalkovichok kora” kiállítás hat teremben a gödöllői kastély első évszázadát és az építtető család három generációját mutatja be, valamint betekintést nyújt a kastély barokk templomába. Ezen felül a „Királyi és főúri vadászatok” elnevezésű időszaki kiállítás a vadászat történetét interaktív játékokkal fűszerezve szemlélteti, a Sisi Experience tárlatvezetés során pedig „Őfelsége” vendégeként járhatjuk be a királyi lakosztályokat.

A kastélyparkba látogató kisgyermekes családok is megtalálják a számukra megfelelő programokat, hiszen a CsodaKerék nosztalgia kisautóparkban élvezhetik a régmúlt korok hangulatát, vagy benézhetnek Erzsébet királyné gardróbjába is, ahol megismerhetik a királyné öltözködési szokásait és a kor divatját.

A megújult „Grassalkovichok kora” kiállítás egyik terme

Fotó: Gödöllői Királyi Kastély Facebook-oldala

Az úgynevezett kézzel fogható kiállítás szintén izgalmakat tartogat a kisebbek számára is, hiszen ez a tárlat lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy a 400 korabeli tárgy bármelyikét kézbe vehessék, megcsodálhassák, megismerkedhessenek a használatával, működésével.

Június 20-án, az Emlékhelyek Napján a nemzeti és történelmi emlékhelyek különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatókat szerte az országban. A Gödöllői Királyi Kastély izgalmas padlástúrával és egyedülálló épülettörténeti sétával készül erre a napra. A Múzeumok Éjszakáján sem maradnak programok nélkül az ide látogatók, hiszen június 26-án már kora délutántól kiemelt programokkal, mini koncertekkel, könyvbemutatókkal és parktúrával várják az érdeklődőket.