Magyarország újraindult – Újdonságokkal nyitja a szezont a Tisza-tó

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 17:34

A Tisza-tó népszerűségét jelzi, hogy a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút – melynek tavalyi átadásával a tó teljesen körbetekerhetővé vált –, az ország kedvenc bringaútja lett az idei Év Kerékpárútja pályázaton. A térség több új fejlesztéssel várja a szezont.

Május 28-án adják át Tiszafüred 30 millió forintos, átfogó fejlesztés során megszépített szabadstrandját.

Egy másik, 20 millió forintos pályázat keretében a tiszafüredi Tourinform is ide, a szabadstrand területén lévő, új telepítésű irodakonténerbe költözött, hogy információs pontként szolgálja a rekreációs és vízparti üdülési céllal érkező vendégeket.

A Tisza-tavi Ökocentrum több újdonsággal üdvözölte az újranyitást. A 33-as főúton gyalogátkelőhelyet létesítettek. Elkészült a halászskanzen-bemutatóhely megújítása, a központi információs pult új bútorzata, a Tisza-tavi kikötőben eső- és napvédő épült.

A Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút az ország kedvenc bringaútja lett idén

Fotó: Aktív Magyarország

Lépésenként halad a park dongaútjának felújítása. Tavasszal rétisasokkal bővítették az állatbemutatók sorát, új színfoltként hódok, kis rókák érkeztek. A nyaralóhajózás egyik bázisául szolgáló kiskörei kikötőben új, csónak formájú, 19 méter magas kilátó épült. A körülötte álló 4 lábasház különböző funkciókat (iroda, étterem, közösségi vizesblokk) kapott.

A vízitúrázók és a motorcsónakos kirándulók örömére két új, kizárólag vízen megközelíthető, ingyenesen használható kilátótornyot épít a nyári szezonra a Békatutaj Egyesület. Az egyik kilátó a Csapói Holt-Tisza partján található szigeten, a másik Újlőrincfalva közelében, egy öbölben épül.

A Kisfaludy-program szálláshely-fejlesztési pályázatának támogatásával Poroszlón közel 80 szálláshely megújult. 15 új szálláshely nyitotta meg kapuit.

A térségbe érkező családokat jókedvű kikapcsolódásra hívja a Mátai Ménes Gyereknapi Barango-LÓ elnevezésű programja május 30-án.