Magyarország újraindult – Új élmények a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 10. 18:24

A fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont 2020. szeptemberi átadása után az idei nyári szezonra is újdonságokkal készült a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság.

A hajdani gazdaságok életét és az őshonos magyar háziállatfajtákat bemutató Salföldi Major állatsimogatóval, fűszer- és gyógynövénykerttel, játszótérrel, mezőgazdasági gépkiállítással szerez örömet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A major fogadóépületét a nyári szezon kezdetére felújították, bővítették a játszóteret, kisgyermekes játszóteret alakítottak ki. Megújult a kennelek egy része és az állatsimogató. A fogadóépület akadálymentesítetté vált, mellette parkolót alakítottak ki mozgáskorlátozottak számára.

Kápolnapusztán, a Bivalyrezervátumban él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája, itt kiállítás, játszótér, állatsimogató is várja az érdeklődőket. Itt is történtek fejlesztések: a tanösvény megújult, éppúgy, mint a gazdasági épületek egy része. A területet akadálymentesítették, ősz elejére az új kilátó is elkészül.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Fotó: Facebook/Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Hegyestű Geológiai Bemutatóhely szintén megszépülve, új szolgáltatásokkal köszönti a nyári szezont. Megtörtént az akadálymentesítés, a vizesblokkok felújítása, a fogadóépület melletti rész új burkolatot kapott, a kiállítási terület kibővült, mozgóképes anyaggal gazdagodott. Játszóteret építettek, a csúcsra vezető lépcsősort és a korlátokat felújították, a köztes megállópontokon pihenőpadokat helyeztek ki.

Nagy attrakció lesz a Lóczy-barlang Látogatóközpont átadása júliusban. A fogadóépület a „Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban” című projekt részeként valósul meg európai uniós támogatás segítségével. Az egész évben nyitva tartó, környezetbarát fogadóépületben kültéri elemekkel színesített, interaktív kiállítást, mellette tanösvényt és parkolót hoztak létre.

Az igazgatóság a bemutatóhelyein és látogatóközpontjaiban évente mintegy 450 ezer látogatót fogad.