Magyarország újraindult – Új és megszépült strandok a Dunán

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 08. 16:22

Négy ütem, több mint 11,55 milliárd forintos támogatás, 114 megszépült szabadvízi strand a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál – ezek a Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-ben elindított strandfejlesztési programjának mutatószámai.

A 2020 szeptemberében elindított, negyedik ütemben 3 milliárd forint keretösszeggel nyíltak meg források a szabadvízi strandok korszerűsítésére, a fejlesztéseket idén nyáron már élvezheti a közönség.

Verőce Duna-parti strandjának fejlesztése ugyan nagyobb részt már megvalósult a konstrukció második ütemében, a munka folytatásához a negyedik ütemben közel 30 millió forintos támogatásban részesült a község önkormányzata. A kényelmi szolgáltatások körét mobil- és elektromoskerékpár-töltő pontokkal, valamint a wifilefedettség növelésével bővítették. A családok pihenését az idei évtől baba-mama szoba könnyíti meg. A zöldterületet növelték, arra ergonomikus napozóágyakat helyeztek ki. Kombinált információs tábla- és hangosító rendszert, valamint értékmegőrző szekrényeket telepítettek, valamint bővítették a kamerarendszert.

Két ütemben újul meg Verőce strandja

Fotó: Verőce Önkormányzat

Szintén a negyedik ütemben, közel 30 millió forintot nyert a bajai önkormányzat a Sugovica strand fejlesztésére. A fejlesztés egy ütemben, tavaly december és idén május között valósult meg. A beruházásnak köszönhetően négy új szolgáltatás gazdagítja a kínálatot: kerékpártároló, családbarát/mozgássérült öltözőkabin, napernyők és szelektív hulladéktárolók állnak a strandolók rendelkezésére a bajaiak és az ide látogatók által is kedvelt strandon.

Budapest idén nyáron két új, szabadvízi fürdőlehetőséggel lett gazdagabb. A Lágymányosi-öbölben kialakított, július 3-án megnyitott SHO Beach BudaPart prémium strand, kulináris élményekkel, gazdag sportolási lehetőséggel, változatos programkínálattal várja a vendégeket. A tengerparti hangulatú strandon a megszokott strandételek mellett fine dining fogások is megkóstolhatók.

Július végén jelentették be az ingyenes szabadstrand megnyitását a Római-parton. A Római-parti Plázs ingyenesen látogatható partszakaszán a tervek szerint augusztus 22-ig tart a fürdőszezon.