Magyarország újraindult – Új látványosságokkal bővült a keszthelyi Vadászati Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2021. június 06. 08:17

A Nemzeti Kastélyprogram keretében két új szárnnyal gazdagodott a keszthelyi Vadászati Múzeum.

A Helikon Kastélymúzeumhoz tartozó múzeumban Közép-Európa legnagyobb egész alakos preparátumgyűjteménye található, az állatokat diorámákban mutatják be, eredeti élőhelyük megjelenítésével. Közel 2000 négyzetméter alapterületen több mint 300 életnagyságú állat tekinthető meg a múzeumban a világ öt kontinenséről.

A mostani bővítés eredményeként kialakítottak egy ázsiai hegyvidéket és a hegyek alatt egy ősemberbarlangot idéző diorámát, melyben egy család életébe nyerhetünk bepillantást. Az új Afrika teremben pedig valósághű esőerdőt láthatnak az érdeklődők, és megismerhetik a rejtett életet élő bongó nevű állatot is. Afrikából valamennyi nagyragadozó megtalálható a múzeumban, olyan különlegességek is, mint az őserdei elefánt, amely Magyarországon csak itt látható.

Ázsia és Észak-Amerika vadvilágát bemutató diorámarészlet a Vadászati Múzeumban

Fotó: Facebook / Helikon Kastélymúzeum / Festetics-kastély – Keszthely

A gyűjtemény részét képezi Amerika szinte valamennyi vadászható vadfaja. A diorámában a farkasokkal verekedő bölény mellett fekete medve és jávorszarvas is helyet kapott. Külön rész mutatja be a sarkvidéki életet, Ázsia magas hegységébe is betekintést kaphatnak a látogatók, és Európa valamennyi vadászható vadfaját is teljes életnagyságban mutatja be a múzeum anyaga. Erdélyből barnamedvével, Spanyolországból kőszáli kecskével találkozhat a látogató.

A gyűjtemény részét képezi egy magángyűjtemény is, amely vadászati témájú képzőművészeti tárgyakat mutat be festményekkel, szobrokkal és vadászfegyverekkel színesítve. A múzeumban pedagógiai oktatás és a magasabb szintű képzés is folyik.