Magyarország vár: 4 fürdő, ahol jól érzi magát a család

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. december 14. 17:06

A téli ború ellen legjobb orvosság egy kiadós élményfürdőzés. Folytatjuk családbarát fürdőink bemutatását: ezeken a helyszíneken ráadásul kimerült energiaraktárainkat nemcsak vizes, hanem szárazföldi élményekkel is feltölthetjük.

1. Bükfürdő Thermal & Spa

A jótékony hatásáról messze földön híres gyógyvízben az év leghűvösebb napjain különösen jólesik elmerülni, de a sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal, nyakzuhannyal felszerelt élménymedencét, no meg a fény- és hangeffektekkel izgalmassá tett beltéri csúszdákat is érdemes kipróbálni Bükfürdőn.

Amíg a kisebbek a gyermekmedencében vannak, a felnőttek lazíthatnak

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa

Amíg a kisebbek a gyermekmedencében vagy a Cápabarlangban pancsolnak, a felnőttek kipróbálhatják az aromamasszázst, a saját márkás krémekkel végzett gyógymasszázst vagy a szaunavilág különleges felöntéseit.

Ezt is látni kell: Funcity, Kristály Torony Kalandpark, Napsugár játszópark

 

2. Aquaworld Élményfürdő, Budapest

A trópusi hangulatú Angkor-romtemplom varázsol egyedi hangulatot a fürdőzőket változatos élményekkel és összesen 15 beltéri medencével csábító Aquaworld Élményfürdőbe. A két nagy vízfelületű élménymedence mellett többek között tengerparti hangulatot idéző hullámmedence, csúszdás gyermekmedence és jacuzzi hívogat önfeledt fürdőzésre, a 11 különleges csúszda és az ugrómedence csábításának szintén nehéz ellenállni.

Az Angkor-romtemplom világába repít az Aquaworld Élményfürdő

Fotó: Aquaworld Élményfürdő

Méregtelenítésre szaunaszeánszok kínálnak alkalmat Budapest egyik legnagyobb szaunakomplexumában.

Ezt is látni kell: Magyar Vasúttörténeti Park, Aquincumi Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

 

3. Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

Impozáns méreteivel csábítja Szegedre a vizes kalandok kedvelőit a Napfényfürdő Aquapolis: a remek gyógyvíz, a közel 4400 négyzetméternyi vízfelület, a többféle pezsgő- és élményelem és a 8 színesen kanyargó csúszda (köztük Európa leghosszabb vízi testcsúszdája) miatt a víziváros a családok egyik kedvence.

Európa leghosszabb vízi testcsúszdája is várja a kalandvágyókat Szegedre

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis

A vizes örömök után a gyerekekre négyszintes, labirintusszerű játszóház vár, a felnőttek szaunázással és pihentető csendes wellnesszel lazíthatnak.

Ezt is látni kell: Móra Ferenc Múzeum, Új Zsinagóga, Szegedi Vadaspark

 

4. Cascade Barlang- és Élményfürdő, Demjén

Az Avatar című film ihlette Közép-Európa egyik legnagyobb barlangfürdőjének titokzatos látványvilágát. A barlangfürdő sejtelmes tereiben kacskaringós csúszdák, tündérbarlang élménymedence, vízsugarakkal kényeztető koboldbarlang, termálöböl vár a fürdőzőkre, Holle anyó meséjének részleteit pedig a víz alá merülve olvashatjuk el a meseszigeten.

Az Avatar ihlette a demjéni barlangfürdő látványvilágát

Fotó: Cascade Barlang- és Élményfürdő

Ejtőzni a titkok barlangjában, sóbarlangban és szaunákban lehet. A pénteki és szombati zenés esteken táncra is perdülhetünk.

Ezt is látni kell: Hegyeskő-tető, Sódomb és barlanglakások (Egerszalók)


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: